Πρόταση-σοκ να ανοίξει το λιανεμπόριο με…ραντεβού! 9 Δεκεμβρίου 2020!

Αν κάποιος θέλει να πάρει μία μπλούζα θα πρέπει να επικοινωνήσει με το κατάστημα και να κλείσει συγκεκριμένη ώρα στην οποία θα πρέπει να ψωνίσει!

Η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής κ.α., θα γίνει με αυστηρό πλαίσιο την ώρα που ήδη εξετάζονται τα σενάρια για το ωράριο λειτουργίας τις ημέρες αιχμής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η όποια προσαρμογή θα γίνει με γνώμονα, τόσο την αποφυγή του συνωστισμού εντός και εκτός καταστημάτων, όσο και την αποφυγή των πολλών μετακινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναμένεται θα υπάρξει αλλαγή στην ώρα εκκίνησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινά αργότερα από τις 21:00.

Τα επικρατέστερα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο: Είτε θα πάμε σε σταδιακό άνοιγμα, δηλαδή δύο δόσεις επανεκκίνησης της οικονομίας, στις 14/12 και στις 21/12, είτε σε οριζόντιο άνοιγμα όλων των καταστημάτων. Και στις δύο περιπτώσεις θα τεθούν «εξοντωτικά» πλαίσια λειτουργίας τα οποία θα στραγγαλίσουν περαιτέρω εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Μάλιστα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων προτείνουν το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο με… ραντεβού.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη δήλωσε ότι το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει μόνο για τα μικρά καταστήματα και μόνο με… ραντεβού.

Ειδάλλως, ο κ. Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «τη μέρα που θα ανοίξει το λιανεμπόριο θα είναι όπως μια μέρα πριν κλείσει, που ήταν σαν το Euro του 2004 που είχε κερδίσει η Ελλάδα και πανηγύριζαν όλοι οι Έλληνες έξω, κάπως έτσι, πανηγύριζαν ότι θα γίνει η καραντίνα όποτε ‘’να προλάβουμε για την τελευταία βόλτα’’».