Ρουβίκωνας: Συνελήφθη ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης

Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας (σ.σ. για την επίθεση στον ΣΕΒ) και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Η σύλληψή του έγινε λίγο μετά την επίθεση κατά του ΣΕΒ με μπογιές και την ανάρτησή του που απειλούσε για επιθέσεις σε τουριστικά σημεία

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε μετά από τη σύλληψή του με εντολή εισαγγελέα το απόγευμα της Δευτέρας, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Η σύλληψή του έγινε  λίγες ώρες μετά την επίθεση κατά του ΣΕΒ με μπογιές και τις απειλές για τις τουριστικές περιοχές.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΕΒ, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Facebook από άλλο προφίλ, αλλά με την υπογραφή του, ανέφερε πως η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μία από τις πολλές που έχουν ετοιμάσει.

Ο Καλαϊτζίδης σημείωσε, μάλιστα, πως πήγαν με μέλη του Ρουβίκωνα έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ανενόχλητοι.

«Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης). Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών», έγραψε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν μοιράσει φέιγ βολάν στην Ακρόπολη.