Ρωσία: Πυροβολισμοί στη Μόσχα κοντά στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας – Τρεις νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις άνθρωποι  σκοτώθηκαν σε αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στη Μόσχα, στον χώρο υποδοχής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, πρώην KGB, γράφει η εφημερίδα Izvestia.  Περίπου στις 6.30 το απόγευμα το Reuters μετέδωσε πληροφορίες και για δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς και πάλι κοντά στο κτήριο της FSB, ενώ σύμφωνα με το RT,  οι ρωσικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ κοντά στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους τον δράστη και έναν αστυνομικό.

«Άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ. Υπάρχουν τραυματίες ως αποτέλεσμα του περιστατικού. Ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε και ερευνάται η ταυτότητά του» αναφέρει η ανακοίνωση της FSB.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί, ωστόσο πληροφορίες από ρωσικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες (από ένας έως τρεις) άνοιξαν πυρ κατά του κτηρίου των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δίκτυο Baza του Telegram, ο άνδρας φέρεται ότι χρησιμοποίησε όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Το κτήριο της FSB βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Κρεμλίνο.  Η περιοχή είναι πολύ δημοφιλής για ντόπιους και τουρίστες για τα εστιατόρια και τα μαγαζιά, καθώς και για τα αξιοθέατα των γιορτών.

«Γύρω στις 5 μ.μ. Ακούστηκε ένα δυνατός θόρυβος και ακολούθησαν πυροβολισμοί. Έχουν σταματήσει μέχρι τώρα» ανέφερε μάρτυρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Че то происходит #стрельба #кузнецкиймост

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vladimir Adyasov (@fishy_god) στις


Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνουν αστυνομικούς να τρέχουν, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Και δεύτερο επεισόδιο με πυροβολισμούς

Νέοι πυροβολισμοί ακούγoνται στο κέντρο της Μόσχας κοντά στην έδρα της FSB, μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters.

Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.