Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αν η Ελλάδα μας προκαλέσει θα απαντήσουμε πολλαπλάσια» – Μ.Τσαβούσογλου: «Είστε νταήδες»

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέες πολεμικές δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο ενώ λίγο νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τους Έλληνες «νταήδες».

Τώρα ποια ακριβώς πρόκληση έχει δει θα πρέπει να μας το εξηγήσει γιατί το «Οruc Reis» συνεχίζει να πλέει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ανενόχλητο.

«Δε μπορούν να συνεχιστούν οι παρενοχλήσεις. Αν συνεχιστούν θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο. Το  Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι 23 Αυγούστου. Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε».

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας πως «δεν θέλουμε ένταση, όμως η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί με κοινή λογική».

Ενώ προσέθεσε: «Μην κάνει όπως έκανε πριν δυο μέρες και επιχείρησε να παρενοχλήσει το Ορούτς Ρέις. Θα πάρει την κατάλληλη απάντηση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις χώρες της Μεσογείου».

Τέλος, είπε πως η Ελλάδα «με νταηλίκια δε μπορεί να φτάσει πουθενά».