Σήφης Βαλυράκης: Τα σενάρια για τα αίτια θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Τα αίτια θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ο αδόκητος χαμός του οποίου συγκλόνισε το απόγευμα της Κυριακής, αναζητούν οι Αρχές. Το γεγονός ότι το σκάφος του βρέθηκε με αναμμένη μηχανή και ότι ο ίδιος φέρει χτυπήματα στο κεφάλι από προπέλα, οδηγεί τις Αρχές σε δύο σενάρια, σύμφωνα με το MEGA.

Ειδικότερα, ο 77χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας, φορώντας καταδυτική στολή, σχεδόν 1 μίλι μακριά από το σημείο που βρέθηκε το σκάφος του με αναμμένη μάλιστα μηχανή. Σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, ο 77χρονος πιθανότατα γλίστρησε από κάποια αιτία από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα το φουσκωτό να συνεχίσει την πορεία του.

Τα πιθανά σενάρια

Περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή. Ωστόσο το γεγονός ότι φέρει χτυπήματα στο κεφάλι από προπέλα και είναι κομμένο το δάχτυλο του αριστερού χεριού του οδηγεί τις Αρχές σε δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι ο Σήφης Βαλυράκης να έπεσε από το σκάφος, ενδεχομένως επειδή ένιωσε αδιαθεσία ή λιποθύμησε, και τραυματίστηκε από την προπέλα του σκάφους του που συνέχισε να κινείται.

Δεύτερο πιθανό σενάριο είναι το σκάφος του πρώην υπουργού να συγκρούστηκε με άλλο σκάφος και ο 77χρονος να έπεσε στο νερό λόγω της σύγκρουσης και να τραυματίστηκε από την προπέλα του άλλου σκάφους.

Είχε πάει για ψαροντούφεκο

Ο πρώην υπουργός έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει βόλτα με το φουσκωτό σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Σήφης Βαλυράκης είχε αναχωρήσει στις 2:00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.
Δείτε το βίντεο του MEGA: