Σαν σήμερα εμφανίστηκε το πιο πλούσιο και φιλάργυρο… παπί του κόσμου, ο Σκρουτζ

ο πιο πλούσιο και φιλάργυρο παπί του κόσμου, βγαλμένο από το πενάκι του Αμερικανού κομίστα Καρλ Μπαρκς (1901-2000). Επίλεκτο μέλος της οικογένειας των Ντακ που δημιούργησε ο Γουόλτ Ντίσνεϋ, πρωτοεμφανίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1947 στην ανθολογία κόμιξ «Four Color», που εξέδιδε από το 1939 έως το 1962 ο εκδοτικός οίκος Dell. O Καρλ Μπαρκς εμπνεύστηκε τον χάρτινο ήρωά του από το λογοτεχνικό του ισοδύναμο, τον πάμπλουτο τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, κεντρικό πρόσωπο του διηγήματος του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».
Ο Σκρουτζ είναι μία γέρικη ανθρωπόμορφη πάπια Πεκίνου, με κίτρινο – πορτοκαλί ράμφος και πόδια. Ζει στη Λιμνούπολη και συνήθως εμφανίζεται με μπλε ή κόκκινο φράκο, ημίψηλο, ματογυάλια και γκέτες. Στις ταινίες κινουμένων σχεδίων ακούγεται να μιλά με ελαφριά σκωτσέζικη προφορά.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Σκρουτζ γεννήθηκε στη Σκωτία και κέρδισε την πρώτη του δεκάρα, που τη φυλάει ακόμα ως κόρη οφθαλμού, σε ηλικία δέκα ετών. Λίγο αργότερα έφυγε για να κάνει την τύχη του στην Αμερική και βρέθηκε στο Κλοντάικ να ψάχνει για χρυσάφι.

Διαβάστε περισσότερα στο Press-Gr.com