ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ: Η Τουρκία Εισβάλει Στην Ελλάδα – Εξέγερση Μεταναστών. Διαβάστε τι θα γίνει το πρώτο 24ωρο!

Οι ερπύστριες πήραν φωτιά: Ξαφνική ελληνοτουρκική σύγκρουση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Η Άγκυρα εισέβαλε ξαφνικά στην Ελλάδα. Τα ΜΜΕ μεταδίδουν τις ειδήσεις από το μέτωπο. Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι μετανάστες έμαθαν τα νέα και αναστατώθηκαν.

Ο ελληνικός στρατός αντιμετωπίζει την τουρκική εισβολή από τον Έβρο με άρματα μάχης, ενώ στο Καστελόριζο και σε άλλα νησιά, έχουν αποβιβαστεί ήδη ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, στο Αιγαίο οι Τούρκοι ξεκίνησαν ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις και αυτή την στιγμή επιχειρούν να διεμβολίσουν τα σκάφη του ελληνικού στόλου, ενώ στην Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα έχουν περάσει την πράσινη γραμμή. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει ικανοποιητικά την Νήσο. Η ΕΛΔΥΚ (ελληνική δύναμη Κύπρου) κερδίζει μάχες αλλά όχι τον πόλεμο.

Στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις βγήκαν ανακοινώσεις για επιστράτευση. Οι πολίτες είναι μπερδεμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Οι περισσότεροι άνδρες συρρέουν στα αστυνομικά τμήματα, για να δουν τι θα κάνουν.

Το κράτος προσπαθεί να επιτάξει οχήματα πολιτών για να μεταφέρει υλικό και στρατιώτες στα μέτωπα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Τα οχήματα του στρατού παρουσιάζουν μεγάλες βλάβες και σε πολλές περιπτώσεις καθηλώνονται και οι στρατιώτες δεν μπορούν να μεταφερθούν. Με απόφαση των ΚΤΕΛ, οι στρατιώτες μεταφέρονται στα στρατόπεδα της επιστράτευσης.

Τουρκικά F16 και αεροπλάνα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν κατακλείσει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Ελληνικά F16 και Mirage πέρασαν στην αντεπίθεση και καταρρίπτουν τα αντίστοιχα τουρκικά. Τα Mirage έριξαν πυραύλους Scalp EG και κατέστρεψαν σημαντικό κομμάτι της τουρκικής οικονομίας στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Οι τουρκικοί S-400 δεν μπορούν να καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά που πετούν κάτω από την εμβέλεια των ραντάρ. Τα ΟΥΚ πραγματοποιούν επιχειρήσεις μέσα στην Τουρκία και σαμποτάρουν σταθμούς και υποσταθμούς ενέργειας. Έλληνες πεζοναύτες ανακατέλαβαν τα νησιά του Αιγαίου. Τα στρατηγικά πλήγματα γύρισαν την τουρκική βιομηχανία πολλά χρόνια πίσω. Η τουρκική ηγεσία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και ήδη σκέφτεται να διακόψει κάθε πολεμική επιχείρηση αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.

Η ελληνική αεράμυνα ενεργοποιήθηκε. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Οι S-300 (αντιαεροπορικό σύστημα) καταρρίπτουν τουρκικά αεροσκάφη. Οι Patriot (αντιαεροπορικό σύστημα) προστατεύουν όλα τα σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος. Τα άρματα μάχης Leopard προελαύνουν στον Έβρο αλλά υπάρχουν απώλειες. Το πυροβολικό βάλει κατά τουρκικών στόχων. Υπάρχουν σημαντικές απώλειες σε προσωπικό και για τις δύο πλευρές. Οι Έλληνες διαβιβαστές έχουν πλήρη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες για τα μέτωπα. Οι «χάκερ» του ελληνικού στρατού πραγματοποιούν ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ομάδες μεταναστών-Τούρκων σαμποτέρ πραγματοποιούν ταυτόχρονες επιθέσεις με εκρηκτικά, εναντίον κρατικών στόχων στην Ελλάδα. Η αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τα υπουργεία, την Βουλή και τα κτίρια του ΟΤΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, ο σταθμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα δέχθηκε επίθεση. Η μισή χώρα έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Ο στρατός, η αστυνομία, ο ΟΤΕ και τα υπουργεία έχουν δεχθεί ηλεκτρονικές επιθέσεις. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Η Ελλάδα αντιστέκεται αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη. Η Ευρώπη καταδικάζει την τουρκική εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο και απειλεί με οικονομικές κυρώσεις. Το ΝΑΤΟ κρατάει ουδέτερη θέση και η Ρωσία καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Εξαιτίας των εσωτερικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν οι μετανάστες-σαμποτέρ, η μισή Ελλάδα έμεινε χωρίς ρεύμα άρα και χωρίς πρόσβαση σε πληροφορίες από τα ΜΜΕ. Η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε το διαδίκτυο για να μην προκληθεί πανικός από τις πληροφορίες. Μόνο μερικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούν. Οι τυχεροί που έχουν ραδιόφωνα με μπαταρίες ακούνε τα έκτακτα δελτία.

Εκατομμύρια μετανάστες έχουν εξεγερθεί σε όλη την χώρα. Η αστυνομία είναι αδύναμη να τους σταματήσει. Λεηλατούν, σκοτώνουν και καταστρέφουν ότι βλέπουν. Έλληνες πολίτες δημιουργούν ομάδες περιφρούρησης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα απόλυτα λογικό σενάριο που μπορεί να ζήσουμε ξαφνικά. Αυτά θα γίνουν στις πρώτες ώρες ενός ελληνοτουρκικού πολέμου. Νικητής δεν υπάρχει. Τα θύματα και οι υλικές καταστροφές είναι πολλές και για τις δύο πλευρές.