ΣΚΛΗΡΕΣ ΤΑΠΕΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για τα 100 χρόνια από τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΠΟΝΤΙΩΝ! ΝΤΡΟΠΗ σου Κυριάκο! “Ούτε λέξη για τους σφαγείς μας τους Τούρκους!” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα οργισμένο μήνυμα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων και των υπολοίπων Ελλήνων της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάβασε μια μακροσκελή ανακοίνωση, (Δείτε στο τέλος του κειμένου),  η οποία δεν έχει την παραμικρή ονομαστική αναφορά στην Τουρκία και τον Μουσταφά Κεμάλ, ενώ τα όσα αναφέρει είναι τόσο γενικόλογα που αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο στόχος είναι ακριβώς αυτός.

Αυτή του η κίνηση εξόργισε τον Κ. Βελόπουλο ο οποίος μέσω Twitter ανέφερε τα εξής:

«Αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός! Μιλάει για την γενοκτονία των Ποντίων άλλα δεν λέει κουβέντα για ποιός την διέπραξε, λες και έγινε από τον «συνωστισμό»! Ούτε λέξη για τους σφαγείς μας τους Τούρκους! Αυτοί μας έσφαξαν κύριε Μητσοτάκη!».

Δείτε και το σχετικό tweet με την δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

Αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός !Μιλάει για την γενοκτονία των Ποντίων άλλα δεν λέει κουβέντα για ποιος την διέπραξε λες και έγινε από τον “συνωστισμό” ! Ούτε λέξη για τους σφαγείς μας τους Τούρκους !Αυτοί μας έσφαξαν κύριε Μητσοτάκη ! @ellinikilisi pic.twitter.com/j8ZuGTAZkG

— Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (@velopky) May 19, 2019

Για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι έχει μια στάση απέναντι στην Τουρκία τουλάχιστον ύποπτη. Ενώ συμπληρώνονται 100 χρόνια από το ξεκίνημα της δεύτερης φάσης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας…
ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βγάλει μια μακροσκελή ανακοίνωση η οποία δεν έχει την παραμικρή ονομαστική αναφορά στην Τουρκία και τον Μουσταφά Κεμάλ, ενώ τα όσα αναφέρει είναι τόσο γενικόλογα που αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο στόχος είναι ακριβώς αυτός.
Ξεκινάει η ανακοίνωση: “Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη. 350.000 Πόντιοι αδερφοί μας υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων.

Υπενθυμίζουμε:

ΚΑΤΆΠΤΥΣΤΗ ανακοίνωση της Ν.Δ. για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων! Καμία αναφορά στην ΤΟΥΡΚΙΑ…

Πρόκειται για ένα από τα φρικτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Δυστυχώς ούτε η συμπλήρωση 100 χρόνων δεν αρκούσε για να βγάλει επιτέλους μια ανακοίνωση της προκοπής η Ν.Δ. που να ζητάει ξεκάθαρη καταδίκη της Τουρκίας κι όχι απλώς ιστορική δικαίωση αλλά και να καλεί την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματά της.

Η ανακοίνωση καταλήγει: “Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. Όχι για να αναμοχλεύσουμε ιστορικά πάθη, αλλά ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της περιόδου εκείνης. Αλλά και γιατί η ανάδειξη και αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, είναι τελικά η βάση για την οικοδόμηση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας”. (Σε μια έκθεση λυκείου ο καθηγητής θα παρατηρούσε ότι λείπει η αναφορά στο υποκείμενο, όμως εδώ αυτό βαφτίζεται «διπλωματία»…).