Στάσεις εργασίας στις Φυλακές Κορυδαλλού για ελλείψεις σε προσωπικό, ομηρία συμβασιούχων (ΦΩΤΟ)

Από 1-5 Φλεβάρη

Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού

Τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού καταγγέλλει το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, που από τη Δευτέρα προχωράει σε στάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εξαιτίας της αβεβαιότητας και ταλαιπωρίας στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, για τους οποίους εκκρεμούν ακόμη οι διαδικασίες της προκήρυξης 6Κ/2018.

Μετά από συνεχείς επισημάνσεις για έλλειψη υπαλλήλων, το Σωματείο αποφάσισε από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 11.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν πως στη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

«Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης του 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού» διευκρινίζεται.