Στα άκρα ο Ερντογάν: Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μεσόγειο και Αιγαίο (βιντεο)

Ομιλία στη φιέστα που έστησε για τη μάχη του Ματζικέρτ – «Μην κάνετε “ψευτομαγκιές” στο Αιγαίο», είπε ο  Τούρκος πρόεδρος – Απείλησε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει πολιτικά, οικονομικά, αλλά και στρατιωτικά!

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 949η επέτειο για τη μάχη του Μαντζικέρτ.

«Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μαύρη θάλασσα, Μεσόγειο και Αιγαίο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν  ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία  να σφυρίζουν  μέσα στο νεκροταφείο», ανέφερε.

Όπως είπε «ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η  Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται. Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητά της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.