ΠΑΝΙΚΟΣ στην Τουρκία μετά το lockdown: Συμπλοκές και ουρές στα σούπερ μάρκετ, «βροχή» τα πρόστιμα! Πάνω από 5.000 τα κρούσματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ξαφνικό lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας, φαίνεται πως βρήκε απροετοίμαστους τους Τούρκους με τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών λόγω κορωνοϊού ανέβηκε ραγδαία.

Χθες, αργά το βράδυ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για 48 ώρες, σε 31 επαρχίες, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα.

Οι πολίτες των περιοχών αυτών έσπευσαν να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να καταγράφονται σκηνές πανικού σε σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και φούρνους.
Τουρκία: Βίντεο από συμπλοκές και… θηριώδεις ουρές

Πολλοί εκτιμούν ότι η ξαφνική ανακοίνωση του lockdown είχε αρνητικό αντίκτυπο καθώς οδήγησε σε συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από τις μεγάλες ουρές, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα:

Και φαίνεται πως οι Τούρκοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την σπουδαιότητα της τήρησης περιοριστικών μέτρων, γιατί μέσα σε μόλις λίγες ώρες, η αστυνομία έκοψε πάνω από 2.800 πρόστιμα, τα οποία ήταν και ιδιαίτερα τσουχτερά, καθώς έφταναν έως και τα 500 ευρώ.

5.139 νέα κρούσματα στην Τουρκία – Άλλοι 95 νεκροί
Μέτρα, που όπως φαίνεται είναι αναγκαία, καθώς πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, ανακοίνωσε τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 5.138 μέσα σε διάστημα 24 ωρών και άλλοι 95 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Τα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 52.167.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, μέχρι σήμερα έχουν ιαθεί 2.965 άνθρωποι (οι 542 το τελευταίο 24ωρο) ενώ διενεργήθηκαν άλλα 33.170 διαγνωστικά τεστ.