Στη θέση του ξανά! Πρώτος και καλύτερος ο μαγικός και ορεξάτος ΠΑΟΚ! Σφραγίδα Άμπελ στις στημένες φάσεις!

Μόνος πρώτος όπως συνήθισε το 2019 ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ, αποσπάστηκε από τον 2ο Ολυμπιακό σκορπίζοντας τον Ατρόμητο με 5-1!
Μια χρονιά – ορόσημο για την ιστορία του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει ονειρικά για τους νταμπλούχους Ελλάδος, οι οποίοι επικράτησαν του Ατρόμητου με 5-1 και φιγουράρουν χωρίς συγκάτοικο πια στην κορυφή της βαθμολογίας, εκτοξεύοντας το αήττητο σερί τους στα 51 παιχνίδια. Με «μυθικά» νούμερα και μια χορταστική σε γκολ παράσταση, οι Θεσσαλονικείς αποχαιρετούν το 2019, την ώρα που οι Περιστεριώτες αναζητούν μεγαλύτερη σταθερότητα ενόψει της νέας χρονιάς.

Αποφασισμένος για… καλά Χριστούγεννα εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας πως είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να ξεφύγει από τον Ολυμπιακό στο +2 και να απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής. Με βασική προϋπόθεση να θέσει νοκ άουτ τον Ατρόμητο, μια ομάδα που συνηθίζει να του βάζει δύσκολα και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να πέσει στην παγίδα να την υποτιμήσει…

Το πλάνο του ΠΑΟΚ πήγε κατά γράμμα. Ο Δικέφαλος βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε στο πρόσωπο του αρχηγού του, με τον Βιεϊρίνια να «ξεκλειδώνει» την άμυνα των φιλοξενούμενων με φάουλ από τα 30 μέτρα και τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Ανδρούτσου, να αλλάζει ελάχιστα πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Μέγιερι.

Ήταν το σημείο – κλειδί του παιχνιδιού. Εμφανώς πιο απευλευθερωμένος και ορεξάτος, ο ΠΑΟΚ έβαλε φαντασία στο παιχνίδι του, δημιούργησε φάσεις και αξιοποίησε -για ακόμη μια φορά- στο έπακρο τα στημένα. Ο Ίνγκι Ίνγκασον πήρε φόρα και μέσα σε εφτά λεπτά «καθάρισε» με δύο προσωπικά τέρματα την υπόθεση – νίκη για το 3-0. Δύο φάσεις που προήλθαν από τα πόδια του Γιόζιπ Μίσιτς, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν βάλει για τα καλά στο ρεπορτόριό τους την εκμετάλλευση των επιθετικών στημένων.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Σάββας Παντελίδης έριξε τους Ενσικουλού – Ουγκράι, θέλοντας να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού, όντας ιδιαίτερα απογοητευμένος από την εικόνα των παικτών του στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν σαφές, όμως, πως οι φιλοξενούμενοι είχαν επηρεαστεί από τα τέρματα του ΠΑΟΚ, δεν είχαν καθαρό μυαλό, κάτι που αποτυπώθηκε απόλυτα στην ενέργεια του Ρισβάνη προς τον Σφιντέρκι που έφερε τον Πολωνό στην άσπρη βούλα, μετά από εξέταση της επίμαχης φάσης από το VAR.

Ο Πολωνός εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0, φθάνοντας μετά από καιρό τα οχτώ τέρματα στο πρωτάθλημα της Super League. Η αντίδραση του Ατρόμητου περιορίστηκε στο γκολ του Ουγκράι που μείωσε σε 4-1, εκτελώντας ένα φάουλ από τα αριστερά, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, μετά από κακή εκτίμηση τοτυ Σέρβου.

Το ευρύ σκορ έδωσε τη δυνατότητα στον Αμπέλ Φερέιρα να… ανακατέψει την τράπουλα, περνώντας μέσα για πρώτη φορά τον Λάζαρο Λάμπρου αλλά και τον Ροντρίγκο Σοάρες, ο οποίος «σέρβιρε» για τον Μίσιτς και το τελικό 5-1.