ΧΑΜΟΣ στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ! ΝΤΟΥ αντιεξουσιαστών και “ΒΡΟΧΗ” από ΜΟΛΟΤΟΦ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ! Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ! (φωτο ALERT)

Τα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές που είχαν πάρει μέρος στην πορεία αλληλεγγύης στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη και αστυνομικές δυνάμεις
Επεισόδια ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και δυνάμεις των ΜΑΤ έγιναν στη Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά.

Νωρίτερα, με σύνθημα «νίκη στον απεργό πείνας , από 2/5, Δημήτρη Κουφοντίνα αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να δοθεί άδεια στον πολυισοβίτη «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, άδεια.

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης-πορείας για την άδεια τουΔημήτρη Κουφοντίνα αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21.30: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πριν λίγο επίθεση 20 ατόμων (οι γνωστοί – άγνωστοι)  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Βροχή από 50 μολότοφ…. Κινδυνεύουν αστυνομικοί. Έκανε χρήση χημικών η ΕΛ.ΑΣ. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι και όσοι διασκέδαζαν σε κοντινά μαγαζιά.  Εκτεταμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ φοβάται πέσιμο και στο σπίτι του Φλαμπουράρη όπως έχει ξαναγίνει. Η κατάσταση στα Εξάρχεια δείχνει ήρεμη μέχρι στιγμής μετά την εκτεταμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Φωτορεπορτάζ: Μπέττυ Γιάννα 

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ:

Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, που παρέμεναν κλειστοί λόγω της κινητοποίησης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η πορεία αλληλεγγύης στον ισοβίτη της 17 Νοέμβρη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Αίτημα των αντιεξουσιαστών ήταν να του δοθεί η προβλεπόμενη άδεια, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας.