ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ : Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταφορά μεταναστών- «Έβαλαν μπροστά» τις γυναίκες αστυνομικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχει νεκρώσει η περιοχή με τους κατοίκους να πρέπει να κάνουν 25 χιλιόμετρα για να παρακάμψουν το οικισμό καθώς έχει κοπεί η κυκλοφορία. Από σήμερα τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο, με στόχο να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια που παρέμεναν στον δρόμο και να μπουν στη δομή του Καρά Τεπέ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι πυρόπληκτοι της Μόριας εδώ και μέρες. Απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και κλείνοντας τον ήδη αποκλεισμένο δρόμο, κλούβες των ΜΑΤ και μία αύρα της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την περιοχή.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, όπως μετέδωσε το OPEN TV, δεν επιχειρούν άνδρες των ΜΑΤ, αλλά 70 γυναίκες αστυνομικοί που έφτασαν στο νησί γι’ αυτό τον λόγο από την Αθήνα, καθώς πρόκειται στην πλειοψηφία τους για οικογένειες και γυναίκες με παιδιά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια ειδική μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Ant1. οι αστυνομικίνες επιχειρούν πρώτα να πάρουν γυναίκες και παιδιά να τα μεταφέρουν στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ. Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις θα προσελκύσουν και τους άνδρες, ώστε να μπουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στον Καρά Τεπέ. Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κορονοϊό.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν στο δρόμο, μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας αρνούνται στην πλειονότητά τους να πάνε στον καταυλισμό, θεωρώντας ότι έτσι θα φύγουν από το νησί.

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Αυστρία
Ανθρωπιστική βοήθεια, 55 τόνων, για τη Λέσβο παρέδωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο. Στα προσφερόμενα είδη, τα οποία αποδέχτηκε η Ελλάδα από την Αυστρία, μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκδηλώθηκε στη Μόρια της Λέσβου, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

Φουσκωτά στρώματα (2.700)
Σεντόνια (2.700 σετ κλινοσκεπασμάτων)
Μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες (2.700 – φουσκωτά μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες)
Σκηνές (400, οι 200 τύπου 1 & 200 τύπου 2)
Κουβέρτες (7.400)
Σετ ειδών υγιεινής υπό τα Πρότυπα IFRC (2.000)
Σετ φωτισμού για τις σκηνές (400)
Ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης για σκηνές (200)