ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγκυρα ετοιμάζεται για «κεραυνοβόλο» πόλεμο στο Αιγαίο καθώς ξεκινά σήμερα διαπραγματεύσεις για την αγορά αμφίβιων αεροσκαφών Be-200 Beriev για την μεταφορά ειδικών δυνάμεων!

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας θα μεταβεί σήμερα στη Ρωσία για να εξετάσει τα ρωσικά αεροσκάφη BE-200 Beriev και να ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες σχετικά με την αγορά τους.

«Πάω στη Ρωσία τη Δευτέρα για να δούμε τα ρωσικά αεροσκάφη.

Θα δοκιμάσω προσωπικά το αεροσκάφος», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας Μπέκιρ Πακντεμερλί στη Hürriyet.

Η ιδέα να αγοραστούν ρωσικά αεροσκάφη προέκυψε όταν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε την αεροπορική έκθεση MAKS-2019 που διεξήχθη στη Ρωσία, όπου του παρουσιάστηκαν τα αμφίβια αεροσκάφη BE-200. Ο Ερντογάν έδωσε αργότερα εντολή στον Πακντεμερλί να μελετήσει τη δυνατότητα αγοράς τους.

“Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα ελέγξουμε το αεροσκάφος και θα συζητήσουμε το κόστος και τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Μπορούμε να τα αγοράσουμε αφού διευκρινιστούν αυτές οι λεπτομέρειες και καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας “, ανέφερε ο υπουργός.

H κατάσταση πλέον γίνεται πολύ ασφυκτική στο Αιγαίο με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να ετοιμάζονται για κτύπημα σε νησιά δεύτερης γραμμής όπως Σαμοθράκη, Αγιος Ευστράτιος, Σκύρος Αστυπάλαια (έχει το ρωσικό αγκυροβόλιο), Κάσος, Κάρπαθος (κρισιμότατο νησί).

Πλέον με τα αμφίβια αεροσκάφη Be-200 Beriev, η Αγκυρα θα μπορεί να μεταφέρει δύναμη ίση με 10 ελικόπτερα εφόδου και στο μισό χρόνο απ΄όσα χρειάζονταν τα ελικόπτερα.

Τα Be-200, με μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 710 χλμ/α/ω, και μέγιστη εμβέλεια 3.600 χλμ. (1.000 χλμ. εμβέλεια όταν επιχειρήσουν να πετάξουν σε πολύ χαμηλά ύψη κάτω από τα ραντάρ) θεωρούνται ιδανικά για ταχεία μεταφορά στρατευμάτων σε περιόδους κρίσης.

Γίνεται κατανοητό πως οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις αγοράζουν «πολλαπλασιαστές ισχύος» καθώς τα Be-200 Beriev μπορούν να φτάσουν σε 15 λεπτά στα ελληνικά νησιά πετώντας στα δέκα μέτρα ύψος.

Μάλιστα τα Be-200,όπως αναφέρει το pronews, θεωρείται το καλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος αυτή τη στιγμή στο κόσμο. Μπορεί να πετάξει μέσα στην θύελλα με 8 μποφόρ και να προσνηώνεται σε θάλασσα με κυματισμό μέχρι 5 μποφόρ.

Οι Τούρκοι θα μπορούν να μεταφέρουν 95 άτομα των ειδικών τους δυνάμεων με το βασικό τους εξοπλισμό, 60 με φόρτο μάχης τριών ημερών με ταχύτητα που φτάνει τα 650 χλμ. την ώρα.

Αν μάλιστα οι τουρκικές δυνάμεις αποκτήσουν τοπική υπεροχή σε ελληνικό νησί, τότε μπορούν να αναπτύξουν μια ολόκληρη Ταξιαρχία.

Να σημειωθεί πάντως πως οι Τούρκοι αντιγράφουν ξεκάθαρα το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2000-2009 το οποίο προέβλεπε απόκτηση α/α συστήματος S-400, Be-200 Beriev, Κornet και αντιαεροπορικά μικρού βεληνεκούς.

Την περίοδο εκείνη είχαν ξεκινήσει συζητήσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος ως πλατφόρμα ναυτικής συνεργασίας. Το ΓΕΣ εξέταζε τότε και το θέμα της ταχείας μεταφοράς ειδικών δυνάμεων σε σημεία του Αρχιπελάγους σε περίπτωση κρίσης διότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εύκολα μπορούν να μετασκευαστούν σε μεταφορικά αεροσκάφη.

Επιπλέον, είναι γνωστό πως ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ, Δ.Γράψας, ήθελε με τους S-400 να κτυπήσει την Σμύρνη με βολή σε βαλλιστική διαμόρφωση εδάφους-εδάφους.

Πλέον η κατάσταση στο Αιγαίο γίνεται ασφυκτική και η μοναδική εληνική δυνατότητα ειναι να απαντήσουμε με κεραυνοβόλα προέλαση στην ανατολική Θράκη.