Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η «Βικτώρια» – Από που πέρασε, προς τα που κινείται! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στο κεντρικό και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ η ζώνη αυτή θα κινηθεί προς τα ανατολικά επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι και μετά τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και αρκετές περιοχές του νομού Αττικής, όπου από χθες το βράδυ βρέχει ακατάπαυστα.

Μάλιστα να σημειωθεί πως ήδη όλο το πρωί οι βροχές στην Αθήνα έχουν δημιουργήσει μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους, με χιλιάδες οδηγούς να είναι κολλημένοι στην κίνηση.

Τεράστιες καταστροφές στα Χανιά

Η «Βικτώρια» μαίνεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έχουν καταγραφεί στον Αλικιανό, Χανίων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr έντονη βροχόπτωση έχει αποκολλήσει την πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη γεγονός που έχει διακόψει πλήρως την κυκλοφορία. Η γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία τον Ιούνιο του 2019.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν σημειωθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αύριο, Πέμπτη.

Τα σάρωσε «όλα» σε Κέρκυρα-Κεφαλλονιά

Η κακοκαιρία δημιούργησε πολλά προβλήματα και στα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα.

 

Σύμφωνα με το corfunews.gr πλημμύρισαν σπίτια και ξεριζώθηκαν δέντρα στην Κέρκυρα, ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Επί ποδός βρίσκονταν όλο το βράδυ δέκα συνεργεία για να επέμβουν, όπου ήταν αναγκαίο.