Τατσόπουλος: Πιο κρίσιμη η κατάστασή του σήμερα -Οι τελευταίες πληροφορίες

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση του Πέτρου Τατσόπουλου σήμερα, με αρμόδιες πηγές να επισημαίνουν στο iefimerida.gr ότι η περίπτωσή του είναι δύσκολη.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος χθες, 20 ώρες μετά το δύσκολο, λεπτό και εξαιρετικά βαρύ χειρουργείο, αποσωληνώθηκε, ωστόσο αυτό, όπως λένε αρμόδιες πηγές στο iefimerida.gr, δεν σημαίνει ότι η κατάστασή του βελτιώνεται. Αντίθετα, εξαιτίας της αποσωλήνωσης η κατάσταση του Πέτρου Τατσόπουλου είναι πιο δύσκολη σήμερα, παραμένει βαριά και εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι η πιθανότητα επιβίωσης από μια τέτοιου τύπου εγχείρηση είναι μικρή. Σήμερα, συνέντευξη έδωσε και ο γιατρός που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, τονίζοντας ότι «τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν», σημείωσε, όμως, ότι «σήμερα ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση».

Περιγράφοντας την κατάσταση του Πέτρου Τατσόπουλου όταν εισήχθη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο την Τρίτη, είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός του: «Είχε σπάσει η αορτή του και είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο».

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τατσόπουλος εξακολουθεί να είναι αποσωληνωμένος και αιμοδυναμικά σταθερός. Εμφανίζει βελτιωμένη κλινική εικόνα και αν αυτό συνεχιστεί μέχρι αύριο θα βγει από την Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ και θα μεταφερθεί σε θάλαμο.