Τελικός China Open, Τιμ-Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε στο τρίτο σετ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και προηγήθηκε με 1-0 σετ και έκανε μπρέικ στο 2-1 του 2ου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε τελικά από τον εξαιρετικό Ντομινίκ Τιμ  στον τελικό του China Open

Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ειδικά στα δύο πρώτα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και είχε τις ευκαιρίες του δεν τις εκμεταλλεύτηκε και ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ντομινίκ Τιμ.

Τόσο ο Έλληνας όσο και ο Αυστριακός ήταν απίστευτοι, απλά ο Τιμ μετά την ισοφάριση του σε 1-1 εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά και πήρε τη νίκη.

Ο Τιμ ξεκίνησε με μπρέικ στο 1ο γκέιμ του αγώνα, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε στο αμέσως επόμενο με τους δύο τενίστες να προσφέρουν τρομερό θέαμα και τον Τσιτσιπά να κάνει νέο μπρέικ προηγούμενος με 5-3. Ο Στέφανος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές συνέχισαν να χαρίζουν μοναδικές στιγμές με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ και να προηγείται με 2-1 γκέιμ στο 2ο σετ.

Εκεί όμως ο Τιμ έδειξε χαρακτήρα, ισοφάρισε αμέσως με τον Τσιτσιπά να βγάζει εκνευρισμό στον τελευταίο πόντο και παρόλο που ισοφάρισε σε 4-4, έχασε μεγάλη ευκαιρία το 9ο γκέιμ. Εκεί όπου έκανε το 30-0, 30-40, αλλά δεν έφτασε στο μπρέικ με τον Τιμ να κάνει αυτός το μπρέικ στο επόμενο γκέιμ κερδίζοντας τον τελευταίο πόντο με τη βοήθεια του φιλέ.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει, ο Αυστριακός έπαιζε πλέον με άλλον αέρα και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο 5-0 (!) με τον Τσιτσιπά απλά να παίρνει ένα γκέιμ για την τιμή των όπλων.