Τεράστια καταστροφή από τη φωτιά στην Εύβοια -Τουλάχιστον 25.000 στρέμματα η καμένη έκταση! (BINTEO)

Σε μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή εξελίσσεται η φωτιά στην Εύβοια, που μαίνεται για δεύτερο εικοσιτετράωρο.

Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δείχνουν να εξασθενούν την τελευταία ώρα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων, σε διάφορα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια.

Πέρα από τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, στα μέτωπα της πυρκαγιάς βρίσκεται και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας, που προσπαθεί να «ζυγίσει» τις απώλειες δασικού πλούτου.

Μιλώντας στους δημοσιογράους ο κ. Αθανάσιος Ξηρογιάννης, διευθυντής Δασών Ευβοίας, χαρακτήρισε τη φωτιά στην Εύβοια ως ένα πολύ δύσκολο συμβάν. «Είμαστε όλοι έξω από χθες. Οι αρμόδιοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν τα μέτωπα» ανέφερε αρχικά.

Σε ό,τι αφορά τις δασικές εκτάσεις που μετατράπηκαν σε στάχτη κατά τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, ο διευθυντής Δασών Ευβοίας τονίζει ότι «από τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν αποτεφρωθεί περίπου 25.000 με 28.000 στρέμματα δάσους, μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. 11:00). Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι. Θα έχουμε πλήρη εικόνα μετά την αντιμετώπιση του φαινομένου» σημειώνει ο κ. Ξηρογιάννης.