Τουρκία: NEA ΠΑΡΑΝΟΜΗ γεώτρηση του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 7! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα παράνομη γεώτρηση στο τεμάχιο «7» της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας διενεργεί το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Μάλιστα, η τουρκική ιστοσελίδα A Haber δημοσίευσε βίντεο, που επιβεβαιώνει τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι το «Γιαβούζ» ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες τη γεώτρησή του στο σημείο «Μόρφου-1».

Όπως μεταδίδει το Sigma Live, για το γεωτρύπανο «Πορθητής», ο Φατίχ Ντονμέζ εξήγησε ότι «εφόσον τελείωσε τη γεώτρησή του στο τεμάχιο “Φοινίκη”, πήγε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό», συμπληρώνοντας ότι «σε λίγες εβδομάδες, αφού ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός και οι εργασίες συντήρησής του, θα ξεκινήσει πάλι το συντομότερο νέα γεώτρηση σε περιοχή που έχουμε λάβει σχετική άδεια από την ΤΔΒΚ». Όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η περιοχή αυτή, απάντησε ότι «αυτό θα το ανακοινώσουμε αργότερα».

Την ίδια ώρα, ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι τα ερευνητικά πλοία «Ορούτς Ρέις» και «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες: «Όπως λέμε πάντα, αν υπάρχει θα το βρούμε. Και όταν το βρούμε θα το μοιραστούμε με τον λαό μας. Χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή».