Το γερμανικό υπουργείο Υγείας παρουσίασε την Τουρκία ως «μαμά» της Ελλάδας! – Δεν κρύβονται οι προτιμήσεις του Βερολίνου!

Εικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό σε 16 διαφορετικές γλώσσες, παρουσιάζει την Τουρκία, ως «μαμά», απεικονίζοντας μια γυναίκα που συμβολίζει τη γειτονική χώρα και εμφανίζεται να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα», ένα κοριτσάκι με την ελληνική σημαία!

Έτσι περνάνε το μήνυμα της «μικρής» Ελλάδα που υποκύπτει στην «μητέρα» Τουρκία αλλά και παρουσιάζοντας τις ελληνοτουρκικές διαφορές μεταξύ «συγγενών» και μάλιστα «πρώτου βαθμού».

Το ξέραμε ότι οι Γερμανοί έχουν αδυναμία στους Τούρκους αλλά πλέον το έχουν «παραξηλώσει». Πάντως στο ζήτημα της «συγγένειας» αυτό είναι κάτι που αφορά περισσότερο τους ίδιους καθώς οι πρόγονοί τους ξεκίνησαν μαζί με τους προγόνους των Τούρκων από τις ίδιες κοιλάδες κοντά στα Ουράλια Όρη.

Το σκίτσο έχει πυροδοτήσει την αγανάκτηση μερίδας χρηστών στο Twitter, που σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί».

Ακόμη και τούρκικοι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γελούν ειρωνικά στην απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας. Και μάλιστα την στιγμή που οι επιδόσεις της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας υστερούν κατά πολύ αυτών της Ελλάδας.

To επίμαχο PDF, μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, παρέχει ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Φυσικά το ελληνικό ΥΠΕΞ κάτι θα πρέπει να κάνει…

pronews.gr