Το είχε πει ο Κυριάκος Βελόπουλος! Αυτό είναι το σχέδιο για το “νέο” Ελληνικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο το σχέδιο της Lamda Davelopment ανέλυσε σε άρθρο της η ιστοσελίδα insider.gr σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως 650 εκατ. ευρώ η εταιρεία αναφέρεται ότι υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία περίπου 10.800 κατοικιών με μέσο μέγεθος 110 τμ εντός της επόμενης 25ετίας.

Σύμφωνα με το άρθρο του Κώστα Κετσιετζή, εκτός από τις πολυτελείς βίλες στο παραλιακό μέτωπο, η εταιρεία σχεδιάζει και δύο ψηλά κτήρια ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Ο ένας πύργος κατοικιών και μεικτών χρήσεων θα κατασκευαστεί κοντά στο Μητροπολιτικό Πάρκο και ο άλλο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Επιπλέον, σύμφωνα με το σχέδιο υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή τριών ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.000 δωματίων, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά του ξενοδοχείο του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος με Καζίνο (IRC) που θα κατασκευάσει το επενδυτικό σχήμα που θα αναδειχθεί νικητής στον σχετικό διαγωνισμό του.

Τέλος, ένα σημαντικό τμήμα του ακινήτου θα καλυφθεί από το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, κοινόχρηστους χώρους και λοιπά έργα υποδομής.

Τα όσα σχεδιάζονταν για το Ελληνικό αλλά και τις ακτές της Αττικής είχε αποκαλύψει από το προηγούμενο καλοκαίρι (2018) ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

Τα όσα είχε πει στην εκπομπή “Κόντρα & Ρήξη” μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Με πληροφορίες από το άρθρο του Κώστα Κετσιετζή στο insider.gr