Το… ερυθρόλευκο συννεφάκι! Τόσα χρόνια άψογης και άμεμπτης φιλοξενίας. Τόσα χρόνια υποδειγματικής συμπεριφοράς. Με τόσα και τόσα που δεν έχουν γίνει στο Στάδιο Καραϊσκάκη, λογικό είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να έπεσαν από τα σύννεφα…

Ας μάθουμε σήμερα μερικά πράγματα για την ελληνική γλώσσα.

Ζούγκλα (η) ουσ.: δάσος των τροπικών περιοχών. (μτφ) απολίτιστος τόπος.

Επίσης ήταν τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, είναι τραγούδι των Light (εεεε;;;) και η πιο κλισέ έκφραση που θα χρησιμοποιήσουν αντίπαλοι για να περιγράψουν μια ατμόσφαιρα που δεν τους άρεσε. Παραδόξως, μόνο στην Ελλάδα θα το ακούσεις ή θα το διαβάσεις, αφού στο εξωτερικό μοιάζουν να έχουν σε πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση τη φύση απ’ όσο εμείς. Επίσης, τι δεν έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση απ’ όσα εμείς, αλλά ας μην παρεκκλίνουμε του θέματος. Το θέμα είναι η ζούγκλα! Η… ζούγκλα που αντιμετώπισε την Κυριακή ο Ολυμπιακός και η οποία τον σόκαρε σε βαθμό που να εκδώσει μακροσκελέστατη ανακοίνωση και να απαιτεί την τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ.

Μπορεί κάποιος να εκπλαγεί. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πώς τόσα και τόσα έχουν συμβεί κατά καιρούς στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Αλλά όχι, λανθάνετε… Με δέκα απλά βήματα, θα σας υπενθυμίσουμε ότι τίποτα δεν έχει συμβεί τόσα χρόνια στο Φάληρο. Νομίζετε ότι έχουν συμβεί…

Όταν ο Σισέ νόμιζε ότι του επιτέθηκαν!
Άντε πάλι με αυτή την ιστορία… Τόσα χρόνια έχουν περάσει και ακόμα δεν λέτε να το ξεπεράσετε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκτοτε το είχε ξεκαθαρίσει, αλλά εσείς δεν λέτε να τον πιστέψετε.

«Η υποδοχή του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική. Διδάξαμε αρχές και ήθος. Δείξαμε ότι έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για τη βία μέσα στα γήπεδα. Έφτασε η αποστολή στο Καραϊσκάκη χωρίς κανένα πρόβλημα. Από αυτή την υποδοχή το ποδόσφαιρο κέρδισε. Μετά το τέλος του αγώνα, μου λένε, ότι υπήρξαν γεγονότα με παίκτες του Παναθηναϊκού. Εγώ δεν τα είδα αλλά μετά που κατέβηκα στα αποδυτήρια, δεν είδα τον κ. Σισέ να υποφέρει αλλά να θέλει να φύγει από την Ελλάδα».

Όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι έγιναν επεισόδια μετά την ήττα από την ΑΕΚ!
Δεν το πάμε χρονολογικά για να μην είναι βαρετό. Υπάρχει, άλλωστε, εύρος επιλογών από την τελευταία δεκαετία και όλα τα γεγονότα που ΔΕΝ έγιναν στο Φάληρο και ΔΕΝ συνιστούσαν περιβάλλον ζούγκλας. Να, σαν τότε που κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι μετά την ήττα του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ και τη νίκη της Ένωσης έγιναν επεισόδια από οπαδούς του Ολυμπιακού. Μα, όλα ο Μαρινάκης πρέπει να σας τα λέει;

«Εγώ θα σας πω την αλήθεια. Για άλλη μια φορά δεν τα είδα, τα είδα στο βίντεο. Τα καταδικάζω τα επεισόδια. Πρέπει, όμως, να δούμε εάν αυτοί που έκαναν είναι όντως οπαδοί του Ολυμπιακού. Σήμερα είχαμε μια περίεργη ημέρα, υπήρχε πολύς κόσμος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, υπήρχε ένταση και πρέπει να το ψάξουμε».

Όταν υποτίθεται ότι έγινε επίθεση στα αποδυτήρια και στους παίκτες του Πλατανιά!
Άντε καλέ τώρα… Δεν είστε σοβαροί. Έχετε αποδείξεις; Έχετε υλικό από τις κάμερες; Έχετε τις κασέτες; Ποιες κασέτες; Ποιες κάμερες; Όλο λεπτομέρειες ψάχνετε και χάνετε την ουσία. Τίποτα δεν είχε γίνει και τότε, σας τα είχε εξηγήσει πάλι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά μια επιμονή να μην τον πιστεύετε την έχετε. Ε, προς Θεού, συνέλθετε.

«Δυστυχώς, τις τελευταίες 15 ημέρες αντί να κοιτάζουμε τη δουλειά μας, όλος ο χρόνος μας έχει να κάνει με δικαστήρια. Έχει να κάνει με όλους αυτούς τους ελεεινούς, οι οποίοι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, από το να δημιουργούν προβλήματα στο σύλλογο. Είτε αυτοί είναι κάτω στον Πλατανιά, είτε έχουν να κάνουν με τους Λασκαράκηδες και με τους Βρακάδες ή όπως τους λένε αυτούς τους παρατηρητές στα παιχνίδια, οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα από το τίποτα. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα. Ο καθένας πρέπει να κοιτάζει την ομάδα του, να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει μέσα στην ομάδα του για να δυναμώσει και να παίρνουν τα πρωταθλήματα και τις νίκες μέσα στο γήπεδο. Τίποτα παραπάνω. Με λίγα λόγια και πολλά έργα».

Όταν παρεξηγήθηκε μια επίσκεψη στον αγώνα Νέων με την Μπάγερν!
Μα, τι πας και θυμάσαι τώρα; Ούτε βαλτός να είσαι. Ο Ολυμπιακός το είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Ούτε έχουν θέση στην οικογένεια, ούτε είναι της οικογένειας. Με το στανιό, δηλαδή, να μπλέξουμε το ένα με το άλλο. «Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ουδεμία σχέση με την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας». Αλήθεια, οι έρευνες πώς πάνε; Τι έχει συμβεί με τους έξι οπαδούς που είχαν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία; Βρέθηκαν; Συνελήφθησαν; Τους απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε σχέση με τον Ολυμπιακό, όπως έλεγε ο Κώστας Καραπαπάς; Απλές ερωτήσεις κάνουμε, μήπως και έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη που μας διέφυγε…

Όταν ανέβαζε παράσταση ο Γιάννης Αναστασίου στο Καραϊσκάκη!
Πώς ήταν η ζωή πριν αρχίσουν οι προπονητές να πονάνε σε τέτοιο βαθμό που τους έσωζε μόνο το ασθενοφόρο και η νοσηλεία σε εφημερεύων νοσοκομείο; Όπως του Γιάννη Αναστασίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Μα, τι βραδιά και εκείνη; Ήταν βαρύ το ποτήρι ή δεν ήταν βαρύ το ποτήρι; Είχε περιεχόμενο ή δεν είχε περιεχόμενο; Τι θα έλεγε ο Νεύτωνας αν ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού; Δεκάδες ερωτήματα από ακόμα μια βραδιά που νομίζατε ότι κάτι έγινε στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αλλά δεν έγινε. Γιατί ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν εκεί και αποκάλυψε την πλεκτάνη, όπως και η επίσημη ΠΑΕ με ανακοίνωση.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με εντολή της διοίκησης θα εντοπίσει το φίλαθλο που πέταξε το χάρτινο ποτήρι με το αναψυκτικό στον προπονητή του ΠΑΟ και του έδωσε την ευκαιρία να δώσει θεατρική παράσταση με την πτώση του».

Όταν η πόρτα… παρέλυε!
Πάλι θα αναγκαστούμε να σας θυμίσουμε πράγματα που δε θέλετε και θα εκτεθείτε. Πριν συμβεί το κακό με την πόρτα στο Στάδιο Καραϊσκάκη, σας είχε προειδοποιήσει η Άννα Βίσση. Αλλά πού εσείς; Κολλημένοι με τη Βανδή και να μη δίνεται σημασία στην αειθαλή αοιδό.

«Παραλύω, τα φρένα τρίζουνε η κόρνα ουρλιάζει, δίπλα μου περνάει ξυστά το λεωφορείο»…

Για ποιον πιστεύετε ότι είχαν γραφτεί οι στίχοι; Ή μήπως αυτό περιμένατε για να αντιληφθείτε πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν ο Νίκος Καρβέλας; Κανένα σχέδιο και καμία διάθεση τρομοκρατίας στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ. Απλώς, ένα εργατικό ατύχημα με την πόρτα, όπως ισχυρίστηκε και ο Ολυμπιακός στην απολογία του στον αθλητικό δικαστή.

«Προσπαθήσαμε να κλείσουμε την πόρτα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Έπρεπε να κάνουμε μια προσπάθεια να τη στηρίξουμε, ενημερώσαμε τον παρατηρητή και την αστυνομία μία ώρα πριν, ότι η πόρτα είναι παράλυτη και δεν μπορεί να ανοίξει… Η Αστυνομία έβαλε τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ σε εκείνο το σημείο. Και ο Ολυμπιακός την ίδια διαδρομή ακολούθησε».

Όταν έπαιζαν Tekken με τον Φακούντο Περέιρα!
Σίγουρα κάποιος σε έχει βάλει να τα λες αυτά. Δε γίνεται καταρχήν να επικαλείσαι κάτι από το 2014 και δεύτερον να το έχεις παρεξηγήσει τόσο πολύ στο μυαλό σου, που να νομίζεις ότι όντως ήταν το κλίμα περίεργο και μπορείς να το χαρακτηρίσεις ζούγκλα. Εντάξει, έπεσαν λίγα αντικείμενα παραπάνω στον Παναγιώτη Γλύκο μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι και εντάξει μπορεί να μπήκαν μερικοί οπαδοί στο γήπεδο μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ούτε οι κουκούλες, ούτε οι full face μάσκες ήταν για το λόγο που νομίζετε. Απλώς ένα ρόλο έπαιζαν και ήθελαν να αναμετρηθούν με τον Φακούντο Περέιρα στο Tekken!

Υ.Γ. Ο Πορτογάλος, παρεμπιπτόντως, κέρδισε.

Όταν έδειχναν στον Τζόρβα σημάδι!
Πόσο πίσω, πόσο πίσω… Πάνω από μια δεκαετία, δηλαδή φεύγουμε από την εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως κάποια ήθη και κάποια έθιμα τηρούνταν και πρωτύτερα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, συχνά παρεξηγημένοι, αρέσκονται να παίζουν με τους αντίπαλους. Θα παίξουν tekken, θα παίξουν κυνηγητό, θα παίξουν κρυφτό, θα παίξουν και σημάδι! Δεν το κάνουν από κακία, ούτε για να τρομοκρατήσουν τον αντίπαλο. Από αγάπη το κάνουν και για επίδειξη ικανοτήτων. Αυτό συνέβη και με τον Αλέξανδρο Τζόρβα το 2009 και το πόσο είχε παρεξηγήσει ο Έλληνας γκολκίπερ αυτή την πράξη δε λέγεται… Ευτυχώς που η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε βάλει τα γεγονότα στη σωστή σειρά.

«Το θεωρώ αδιανόητο να λέει ο κ. Τζόρβας ότι βαλλόταν με αεροβόλο. Δεν υπήρχε κανένα αεροβόλο. Είναι αδιανόητο να παίζει για τόση ώρα και να δέχεται πυρά όπως λέει, να δέχεται σφαίρες. Και είναι ψέματα αυτά που λένε ότι το κατήγγειλε ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο. Δεν έγινε καμία καταγγελία. Ήμουν μπροστά. Δύο ώρες μετά ανακαλύψαμε αεροβόλα. Είναι απαράδεκτο να λέει ότι δόθηκε εντολή να περάσει αεροβόλο στο γήπεδο. Από ποιον δόθηκε εντολή; Να μας πει από ποιον δόθηκε εντολή, διαφορετικά θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις».

Πες τα βρε δήμαρχε… (σ.σ. ο Γιάννης Μώραλης ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού).

Όταν ξέχασε ο επιστάτης να συντηρήσει το ασανσέρ!
Άλλη μια μεγάλη παρεξήγηση στο υπέροχο Στάδιο Καραϊσκάκη, στο οποίο ουδέποτε έχουν ξεφύγει τα πράγματα και εξαιτίας του οποίου σοκαρισμένοι οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού είδαν συνθήκες ζούγκλας την προηγούμενη Κυριακή στην Τούμπα. Τώρα, δηλαδή, θα πιστέψετε τον Γιάννη Αλαφούζο; Τέτοιοι είστε; Πίσω στο 2013 ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε καταγγείλει ότι τους έκλεισαν στο ασανσέρ για 15 λεπτά! Αφενός, ανεβείτε με τις σκάλες, βοηθάει την καρδιακή λειτουργία. Και αφετέρου, ένα τυχαίο γεγονός ήταν, ξέχασε ο επιστάτης να κάνει συντήρηση. Μα, όλα όπως θέλετε να τα ερμηνεύετε…

Όταν έβριζε ο Γιώργος Παράσχος τον Κώστα Καραπαπά!
Όχι, όχι, όχι! Μην επιτρέψετε ποτέ να σας πείσουν ότι συνέβη το αντίθετο. Έχει δώσει δείγματα το στέλεχος του Ολυμπιακού για να σκέφτεστε διαφορετικά; Μέχρι και πρόσφατα, στο ματς με την Άρσεναλ, προκλήθηκε για να αρχίσει να βρίζει. Ναι, ναι, το είπε. Ξεκάθαρη πρόκληση ήταν από τους φιλοξενούμενους και τι να κάνει; Να μην απαντήσει; Έτσι κάπως θα έγινε και με τον Γιώργο Παράσχο πριν μερικά χρόνια και να μην αφήσετε κανέναν να σας πει κάτι διαφορετικό.

«Ξαφνιάστηκα, όταν άκουσα τον κ.Καραπαπά να με βρίζει και να με αποκαλεί «καραγκιόζη και νούμερο». Χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό, πριν καν αρχίσει το παιχνίδι δέχτηκα άνευ λόγου και αιτίας φραστική επίθεση, από έναν άνθρωπο που μάλιστα εκπροσωπεί έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Είναι κρίμα, γιατί αν μη τι άλλο δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα, όχι μόνο στον συγκεκριμένο, αλλά σε κανέναν, για να έχω τέτοια αντιμετώπιση και μετά από τόσα χρόνια θα περίμενα περισσότερο σεβασμό».

sdna.gr