Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: «Είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν» λέει δύτης για τους δύο νεκρούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι αποκαλύπτει ο δύτης που περισυνέλλεξε τους νεκρούς – 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, πήρε ο 44χρονος Γάλλος, χειριστής του ταχύπλοου που έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι σκοτώνοντας ακαριαία τα δύο αδέλφια ηλικίας 60 και 70 ετών – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

«Να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν» απάντησε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι για τα χτυπήματα των δύο αδελφών ηλικίας 60 και 70 ετών όταν η βάρκα τους κόπηκε στη μέση από το πέρασμα του 12μετρου ταχύπλοου με τις δύο 350αρες μηχανές.

«Με βρήκε κάποιος λιμενικός: Μου λέει “φύγε τώρα έγινε ένα δυστύχημα μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις”» είπε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης ανακαλώντας στη μνήμη του όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής.

Τότε ο κ. Ρεβύθης πήγε στο λιμανάκι της βίλας Γουλανδρή στο Πόρτο Χέλι όπου είχε πιάσει το 12μετρο ταχύπλοο αποβιβάζοντας τους 11 επιβαίνοντες (έξι ενήλικες και πέντε παιδιά).

«Κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο», υποστήριξε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης αναφερόμενος στον 44χρονο Γάλλο που ήταν ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι, παρασύροντας στο θάνατο δύο από τους τρεις επιβαίνοντες. Ο 44χρονος Γάλλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έπειτα από την 24ωρη προθεσμία που έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελία Ναυπλίου.

«Κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο», υποστήριξε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης αναφερόμενος στον 44χρονο Γάλλο που μετά τον κατάπλου του ταχύπλοου στην ξηρά εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε στο Λιμεναρχείο 12 ώρες αργότερα συνοδεία δικηγόρου.

Ο δύτης που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι υποστήριξε ότι την προχθεσινή Παρασκευή, λίγες ώρες πριν το δυστύχημα κινούνταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

«Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί… Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει
που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά…» αποκάλυψε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης και πρόσθεσε: «Έχω ακούσει ότι παραλίγο να γινόταν κι ένα περιστατικό σε μια ταβέρνα στην περιοχή της Χηνίτσας, κάτι περίεργους ελιγμούς κάνανε, γενικά τρέχανε…».

Δικηγόρος 44χρονου: Ο πελάτης μου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες…

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του Γάλλου χειριστή του ταχυπλόου αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι λίγο πριν την σύγκρουση με τη μικρή βάρκα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του φουσκωτού αντί να μειώσει, αύξησε την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το 12μετρο ταχύπλοο.

«Δεν θα κάνω δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν μου επιτρέπεται» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης. Και συνέχισε ο δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου: «Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή. Αυτό που μεταφέρω είναι η θλίψη και η συντριβή του».

«Είναι απολύτως αναληθές ότι εξαφανίστηκε» υποστήριξε ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου και πρόσθεσε για τον χειριστή του ταχύπλοου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας: «Ηδη έχει αρνηθεί τις κατηγορίες…».