Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο, όχι να τον ξεκινήσω! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με διάγγελμά του, ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ιρανού Στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Σαν Πρόεδρος είναι ύψιστο καθήκον μου είναι η υπεράσπιση του Έθνους και των πολιτών του. Εχθές το βράδυ, υπό τις οδηγίες μου, ο αμερικανικός στρατός εκτέλεσε μια αψεγάδιαστη, ακριβή επιχείριση που σκότωσε τον νούμερο ένα τρομοκράτη οπουδήποτε στον κόσμο Κασέμ Σουλεϊμανί ο οποίος ετοίμαζε επιθέσεις σε Αμερικανούς διπλωμάτες και στρατιώτες αλλά τον συλλάβαμε εν δράση και τον εξουδετερώσαμε» ακούγεται στο τηλεοπτικό του διάγγελμα να λέει ο Ντόναλντ Τραμπ. «Υπό την ηγεσία μου η πολιτική της Αμερικής είναι ξεκάθαρη ενάντια σε τρομοκράτες που βλάπτουν ή σκοπεύουν να βλάψουν οποιονδήποτε Αμερικανό. Θα σε βρούμε και θα σε εξολοθρεύσουμε, θα προστατεύουμε πάντα τους διπλωμάτες, όλους τους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας» συνεχίζει.

Ο Σουλεϊμανί πίσω από δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις, λέει ο Τραμπ
«Για χρόνια οι Φρουροί της Επανάστασης και οι αδίστακτοι υποστηρικτές της στόχευσε, τραυμάτισε και σκότωσε εκατοντάδες Αμερικανούς πολίτες και προσωπικό» συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του. «Οι πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους στο Ιράκ, που σκότωσαν έναν Αμερικανό και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις σοβαρά, καθώς και η βίαιη επίθεση στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη έγιναν υπό τις οδηγίες του Σουλεϊμανί» υποστήριξε. «Ο Σουλεϊμανί προκάλεσε τον θάνατο αθώων ανθρώπων, με το αρρωστημένο πάθος του, συμβάλλοντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο μακριά όσο το Λονδίνο και το Νέο Δελχί».