Τρύπα στην “Κεμάλ” του Ταγίπ! – Φωτογραφίες – ντοκουμεντο από το ρήγμα στην τουρκική φρεγάτα! Στο “τσακ” δεν βυθίστηκε το…. καμάρι του τουρκικού στόλου – Να παρασημοφορηθεί χθες ο κυβερνήτης της “ΛΗΜΝΟΣ”!

Η ζημιά στο καμάρι του τουρκικού στόλου, τη φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» είναι πραγματικά μεγάλη. Η φρεγάτα «Λήμνος» που δέχθηκε ξαφνική επίθεση από το τούρκικο πολεμικό, χάρη στις αποφασιστικές και αριστοτεχνικές ενέργειες του αντιπλοιάρχου Ιωάννη Σαλιάρη, κατάφερε να αποφύγει τον αιφνιδιασμό και στη συνέχεια να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στον αντίπαλο.

Φωτογραφία ντοκουμέντο με τη ζημιά στην τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» ακριβώς μετά την επακούμβηση της φρεγάτας «Λήμνος» δημοσίευσαν σήμερα το protothema.gr και η Καθημερινή.

Τη 12η Αυγούστου η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από την πρόκληση θερμού επεισοδίου όταν η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις προσέκρουσε στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μετά τον επικίνδυνο ελιγμό της τουρκικής φρεγάτας που οδήγησε στη σύγκρουση με τη «Λήμνος», ο κυβερνήτης του ελληνικού πολεμικού αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ενημέρωσε ιεραρχικά τον διοικητή φρεγατών του στόλου για το περιστατικό που μόλις σημειώθηκε. Η επακούμβηση δεν προκάλεσε ζημιές στο Λήμνος, αντιθέτως το «Κεμάλ Ρέις» υπέστη τρύπα στο πρυμναίο τμήμα. H τουρκική φρεγάτα ήταν στα αριστερά της ελληνικής άρα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας, θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στη φρεγάτα «Λήμνος».

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο:

tourkiki-fregata-zoom_2

telikh-maketa-sigrousi-fregatwn-limnos-arthrou_2

kemal-reic-zimia

Οι κυβέρνηση και οι επιτελείς του ΓΕΝ θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην παρασημοφόρηση του αντιπλοιάρχου Ιωάννη Σαλιάρη, κυβερνήτη της φρεγάτας “Λήμνος” και να αφήσουν τους δισταγμούς και τις αναβολές.

1-125