Τσαμπουκάδες και απειλές Ερντογάν στην Ευρώπη: Θα σας «πνίξουμε» με τρία εκατ. πρόσφυγες – Η απάντηση της ΕΕ!

Μετά τις προειδοποιήσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι δεν θα πάρει ούτε ευρώ από την ΕΕ για τη ζώνη ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει στη Συρία, ο Ερντογάν εξαπέλυσε λυσσώδη επίθεση απειλώντας ότι θα πνίξει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Οπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, εάν οι ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν την εισβολή στη βόρεια Συρία ως «κατοχή, θα ανοίξει τις πόρτες και να αφήσει τους Σύρους πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρώπη.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα σας στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.

Παράλληλα, ανέφερε ότι 109 αντάρτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση.

Ο τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της τουρκικής επιχείρησης ισχυριζόμενος ότι αυτή υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς στρέφεται κατά του ελέγχου από τους Κούρδους του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.

«Δεν είναι ειλικρινείς»
«Δεν είναι ειλικρινείς, φτιάχουν απλώς λέξεις», δήλωσε επίσης ο Ερντογάν για τους επικριτές της Τουρκίας, ξεχωρίζοντας τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. «Η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη όταν επικρίνει την επιδρομή της Τουρκίας, διότι «ποιός έφερε την Υεμένη σ’ αυτή την κατάσταση;», είπε ο Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι ούτε η Αίγυπτος μπορεί να επικρίνει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία καθώς είναι, κατά τον Τούρκο πρόεδρο, «φονιάς της δημοκρατίας στην ίδια της τη χώρα».

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως η τουρκική επιχείρηση στη Συρία έχει στόχο να αποκαταστήσει τη δημογραφική δομή στην περιοχή και να επιστρέψουν οι Σύροι στα σπίτια τους.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν μπορεί να δεχθεί να πληγούν άμαχοι στη διάρκεια της επίθεσης και πρόσθεσε: «Η επιχείρηση συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με συμμετοχή όλων των μονάδων μας … 109 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει άμεσα να σταματήσει την επίθεσή της στη Συρία.

Η απάντηση της ΕΕ
Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η προσπάθειά της για ένταξη στην ΕΕ απαιτεί την ευθυγράμμισή της με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απορρίπτοντας για άλλη μια φορά την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στην βόρεια Συρία.

«Για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται από όλες τις υποψήφιες χώρες να ευθυγραμμίζονται με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ (…) σε αυτό το πλαίσιο, αν η Τουρκία βλέπει σοβαρά τις φιλοδοξίες της (για ένταξη στην ΕΕ), αυτό είναι το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων εκπρόσωπος της Κομισιόν.