ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,1 ΡΙΧΤΕΡ ταρακούνησε την ΑTTIKH! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Είχε μεγάλη ένταση και βοή. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος ήταν 5,1 Ρίχτερ. Εστιακό βάθος 12,9 χιλιόμετρα και επίκεντρο 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Αναφορές για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και διακοπές ρεύματος. Συνεχείς οι μετασεισμοί.

Μεγάλος σεισμός αναστάτωσε την Αθήνα στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.07.2019) και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, κοντά στη Μαγούλα και η έντασή του 5,1 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για το σεισμό στην Αθήνα: «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας«.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του ΑΠΘ, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν επιφανειακός, με στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Σημειώνονται συνεχώς μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Υπάρχουν ήδη πληροφορίες κάνουν για διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές αλλά και για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν βορειοδυτικά της Αθήνας –  Μετά τον σεισμό υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες.

Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 14:13 σήμερα το μεσημέρι στην Αττική, Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και και σε μόλις 12 χιλιόμετρα βάθος.

Μετά τη σεισμική δόνηση, και ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης δικτύου, υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.Στο Παγκράτι ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που κόσμος βγήκε στους δρόμους, όπως και στη Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην ΚόρινθοΑίγιναΝάξοΠάροΆνδρο, βόρεια ΕύβοιαΣύροΤανάγραΛιβαδειάΕλευσίναΧαλκίδα και στην Ιτέα.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Αθήνα! Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος ήταν 5,3 ρίχτερ. Εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα.