Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας: «Θα ξεκινήσουν να αίρονται σταδιακά τα μέτρα περιορισμού μετά τις 27 Απριλίου»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσουν να αίρονται σταδιακά μετά τις 27 Απριλίου τα μέτρα περιορισμού των πολιτών, τα οποία επιβλήθηκαν προκειμένου να περιοριστούν στην παρούσα φάση τα κρούσματα κορωνοϊού και να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι δύσκολες ημέρες που όλοι πιεζόμαστε, που δεν έχουμε πολλές επιλογές για εκτόνωση, για διασκέδαση, και που δοκιμάζονται η αντοχή μας και η υπομονή μας, αυτές οι δύσκολες μέρες είναι που θα κρίνουν τη μάχη» επεσήμανε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News».

Τόνισε δε, ότι «Από τώρα γίνεται ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας». «Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να γίνει πριν τις ‪27 Απριλίου» έσπευσε να προσθέσει.

Και σημείωσε:. «”Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή”, αλλά αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα ανθρώπινο, όσο γίνεται, καλοκαίρι».

Όσον αφορά τη διαδικασία άρσης των περιορισμών, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι «τα μέτρα απεγκλωβισμού θα καθοριστούν από τον βαθμό, στον οποίο θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κυρίως τους ηλικιωμένους».

«Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Σημασία έχει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται απαρέγκλιτα. Τα μέτρα τήρησης της υγιεινής ήρθαν για να αποτελέσουν κανονικότητα στις συνήθειές μας».

Εξάλλου, κατά τον ίδιο, «ακόμα και όταν επέλθει η πλήρης άρση των μέτρων, το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς εγρήγορσης, με ιχνηλατήσεις, τεστ και συνεχή ενημέρωση των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου δημοσιεύθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για την παράταση του υποχρεωτικού «λουκέτου» των καταστημάτων έως τις 27 Απριλίου.