ΦΟΒΕΡΟΣ Ολυμπιακός «ΓΟΝΑΤΙΣΕ» την Εφές και έκανε το 7-5…

Με έναν τρομερό Αξέλ Τουπάν και εξαιρετικές άμυνες στην τέταρτη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» έκοψαν τη… φόρα της Αναντολού Εφές, την οποία νίκησαν 88-81 και έτσι ανέβηκαν στο 7-5!

Η ομάδα του Μπλατ έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, φτάνοντας ακόμη και στο +15 στην πρώτη περίοδο, αλλά στη δεύτερη και στην τρίτη άφησε την άμυνα στα… αποδυτήρια, δεχόμενη συνολικά 56 πόντους και σκοράροντας 40. Ωστόσο, στο τέταρτο δεκάλεπτο μίλησε το… γαλλικό κλειδί, αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ (18 συνολικά!) και έτσι ήρθε το ροζ φύλλο στον Πειραιά.Έξι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τουπάν να ήταν κορυφαίος με 19 πόντους και τον Μιλουτίνοφ να προσθέτει 15 και 9 ριμπάουντ. Από 10 πόντους ο καθένας είχαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης, ΛεΝτέι και Στρέλνιεκς, με τον υπαρχηγό να μαζεύει και 11 «σκουπίδια».

Από την ομάδα του Αταμάν σχεδόν… μόνοι τους πάλευαν οι Μίσιτς και Λάρκιν με 24 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Βεζένκοβ, Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Με εξαιρετικές άμυνες και έλεγχο των ριμπάουντ μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς και χτυπώντας με Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη μέσα από τη ρακέτα, προηγήθηκαν 12-2, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, η Εφές άλλαξε την πεντάδα της, αλλά οι ψηλοί των Πειραιωτών δεν… πτοούνταν, με τη διαφορά να ξεφεύγει στο +12 (16-4), ενώ με τους Παπανικολάου και Γουίλιαμς-Γκος να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο, η ομάδα του Μπλατ πήγε ακόμη και στο +15 (23-8), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τα επιθετικά τους ριμπάουντ και έτσι μείωσαν στο τέλος (25-12).

Διαβάστε περισσότερα στο VoiceNews.gr