ΦΤΩΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ! Τι είναι τα “Κίτρινα Γιλέκα” που εξεγέρθηκαν στην Γαλλία…

Maria Denaxa 
Με δυο λόγια, επειδή πολλοί ρωτάτε τι είναι τα Κίτρινα Γιλέκα που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας και οι αρχές ως φαίνεται δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι οι Φτωχοί Εργαζόμενοι που δεν καταφέρνουν με τον μισθό που παίρνουν να βγάλουν το μήνα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τους φόρους τους, τις υποχρεώσεις τους
Κόμματα των άκρων αλλά και παραδοσιακά, όπως οι σοσιαλιστές και το δεξιό κόμμα επιχειρούν να βάλουν την ετικέτα τους στα Κίτρινα Γιλέκα. Στις κινητοποιήσεις τους έχουν διεισδύσει και ταραξίες που εκτός απο κουκούλες φόρεσαν και κίτρινα γιλέκα.

Σκηνές αντάρτικου στη γαλλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για το ακριβό κόστος διαβίωσης. Τα “κίτρινα γιλέκα” συγκρούονται κατά μέτωπο με την αστυνομία, ενώ κλείνουν μετρό και πολυκαταστήματα, επιφέροντας πλήγμα στο φωταγωγημένο ενόψει εορτών Παρίσι.
“Μυρίζει επανάσταση” στη Γαλλία: από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών ανταρτικού πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων”, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα στο Press-Gr.com