Φωτιά γίγας: Στα 11,5 χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια!

Αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα – Οι προσπάθειες πυρόσβεσης συνεχίζονται μόνο από το έδαφος.

Ανεξέλγκτη συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής το μέτωπο της φωτιάς έφτασε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ τα 11,5 χιλιόμετρα. Οι άνεμοι στην περιοχή έπεσαν το βράδυ ωστόσο οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς δυσχεραίνουν καθώς γίνονται πλέον μόνο από το έδαφος επειδή τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω του σκότους.

Να σημειωθεί ότι από τις 17:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική έλαβε την απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις των εννέα Canadair (τέσσερα CL-415 και πέντε CL-215) πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Αιτία οι πολύ ισχυρές αναταράξεις που προκαλούνταν και καθιστούσαν σχεδόν απαγορευτικές τς πτήσεις πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς για τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη με το χρόνο τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που έχει μεταβεί στα Ψαχνά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η βασική προσπάθεια των 300 πυροσβεστών που δρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. «Να μην έχουμε καμία απώλεια και να σωθούν τα σπίτια» είπε και πρόσθεσε ότι η περίμετρος του μετώπου είναι 11.5 χλμ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε όλοι οι άνθρωποι δρουν συντονισμένα και και νοιώθουν ότι το κράστος είναι δίπλα τους και δρα με συγκεκριμένο σχέδιο.