Φωτιά στην Εύβοια: Ενδείξεις για εμπρησμό ερευνά η Πυροσβεστική! (BINTEO)

Κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος στον τόπο της καταστροφής – Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα – Εξετάζονται καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων – Προβληματίζει ο χρόνος έναρξης της καταστροφικής πυρκαγιάς -Δείτε βίντεο της Πυροσβεστικής από τη μάχη με τις φλόγες

Το σενάριο του εμπρησμού ερευνά  η Πυροσβεστική για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια. Ήδη, κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος βρίσκεται στην περιοχή αναζητώντας κάθε στοιχείο και μαρτυρία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια, αλλά και στους πιθανούς δράστες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο τα στελέχη του ειδικού τμήματος διερεύνησης των εγκλημάτων εμπρησμού έχουν λάβει περί τις 25 καταθέσεις  μαρτύρων που διατυπώνουν υπόνοιες για εμπρησμό. Το γεγονός ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύσβατη περιοχή, σε συνδυασμό με την ώρα έναρξής της (ξημερώματα), ενισχύουν τις υπόνοιες για εμπρησμό. Προς αυτή την κατεύθυνση έδειξε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Μεσσαπίων – Διρφύων Γιώργος  Ψαθάς. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέγραψε ρεπορτάζ του Open εντοπίσθηκε αυτοκίνητο που κινήθηκε τις κρίσιμες ώρες στην περιοχή από την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ παράλληλα, εξετάζεται και πάλι η περίπτωση προσώπου που είχε βάλει πέρσι φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι, είχε συλληφθεί και καταδικασθεί, αλλά πλέον είναι ελεύθερος.

Βίντεο της καταστροφής από το drone της Πυροσβεστικής 

Οπτικό υλικό από τη δασική πυρκαγιά στην Αγριλίτσα Ευβοίας έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική, με πλάνα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Σώματος. Ήδη, σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση, η φωτιά έχει αποτεφρώσει πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, που περίπου μετά τις έξι το απόγευμα δημιούργησαν νέο πύρινο μέτωπο που απειλεί την Πλατάνα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η φωτιά είναι τεράστια και κατακαίει μεγάλη δασική έκταση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη.

Οι επικίνδυνοι ελιγμοί του ελικοπτέρου και η αυταπάρνηση, παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους, «κόβουν την ανάσα».