Φωτιά στη Σάμο: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο, μέσα σε τουριστική περιοχή – Πέντε ξενοδοχεία και σπίτια εκκενώθηκαν άμεσα για προληπτικούς λόγους – Τεράστια η κινητοποίηση των αρχών – Πάνω από 70 άτομα απεγκλώβισε το λιμενικό από παραλίες του νησιού – Φωτιά και στο Γύθειο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Σάμο.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Μεσόκαμπο στο Πυθαγόρειο καίει σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία και σπίτια. Για το λόγο αυτό το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά, τα δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία για προληπτικούς λόγους, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Περισσότερα από 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας με σκάφη του Λιμενικού, της FRONTEX και ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Δείτε βίντεο από το Samos 24.gr

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη που μίλησε στο protothema.gr τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και όλοι οι ένοικοι είναι ασφαλείς.

«Εκκενώθηκαν δυο ξενοδοχεία προληπτικά γιατί απειλήθηκαν από τη φωτιά. Δεν υπάρχουν ζημιές στα σπίτια αλλά υπάρχει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ και καποια ξενοδοχεία δεν έχουν ρεύμα. Έχουμε ανοίξει το κλειστό γυμναστήριο και έχουμε βάλει μέσα τον κόσμο και τον περιθάλπτουμε.Έχουμε ειδοποιήσει τη ΔΕΗ να παέι να πάει να τα αντικαταστήσει. Ευτυχώς σε γενικές γραμμές προλάβαμε, δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία τώρα αλλά υπάρχει ένα μέτωπο στο βουνό» είπε ο κ. Σεβαστάκης.
Όλο το απόγευμα επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έφτασαν με σούπερ πούμα μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες και με C-130 ακόμα τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες.

Η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά σε δύσκολο σημείο, καθώς καίει σε πολύ τουριστική περιοχή του νησιού, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ευχαριστώντας την γγ Πολιτικής Προστασίας και τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση κινητοποίηση.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, η φωτιά είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια, όμως οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, μεγάλη έκταση είχε και η φωτιά στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Λακωνίας, κοντά στο Γύθειο. Καίει σε χορτολιβαδική έκταση και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 πετζετέλ και 3 ελικόπτερα.