Φωτιά στο Λουτράκι -Εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια, επί τόπου ο Χαρδαλιάς! (βιντεο)

Στο Λουτράκι η νέα εστία φωτιάς που ξέσπασε σήμερα, ημέρα κατά την οποία θυελλώδεις άνεμοι «γδέρνουν» τη χώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας, στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου, σε δύσβατο σημείο.. Η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πλευρά κατοικημένης περιοχής. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική με συνολικά 30 πυροσβέστες , 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 Ε/Π, 2 Α/Φ και 2PZL ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Στο σημείο μεταβαίνει ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι ημέρα υψηλού κινδύνου καθώς στη χώρα πνέουν δυνατοί άνεμοι. Μάλιστα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο βάζοντας στο σχετικό χάρτη, στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς) αρκετές περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στην Κεφαλλονιά η οποία τώρα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Κατά τις πρώτες ώρες, ωστόσο, χρειάστηκε να γίνει εκκένωση του χωριού Λουρδάτα. Φωτιά ξέσπασε επίσης στα Καλύβια Θορικού, η οποία, επίσης, τέθηκε υπό έλεγχο, σε αγροτοδασική έκταση στη Νικόπολη στην Πρέβεζα και στις Αχαρνές η οποία επίσης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.