Χίος: Προφυλακιστέος ο αγρότης που πυροβόλησε και τραυμάτισε ασυνόδευτα «ανήλικα» σε πλιάτσικο στο θερμοκήπιο του!

Προφυλακιστέος , κρίθηκε ο 48άχρονος αγρότης από το χωριό Χαλκειός

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα (06/04) ο 48άχρονος αγρότης από το χωριό Χαλκειός Χίου, κρίθηκε προφυλακιστέος στις Δικαστικές Φυλακές Χίου. Ο ίδιος παραπέμφθηκε με τις κατηγορίες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ κατασχέθηκαν, το κυνηγητικό  και τρία φυσίγγια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του, ο 48άχρονος, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (01/004), πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε και τραυμάτισε δύο ασυνόδευτα «ανήλικα», κατά δήλωσή τους Σύροι- οι οποίοι από κοινού με άλλους λαθρομετανάστες, είχαν εισβάλει στο θερμοκήπιό του, στο Χαλκειός της Χίου πολύ κοντά στη ΒΙΑΛ, προκάλεσα καταστροφές ενώ έκλεψαν και τα οπωροκηπευτικά που καλλιεργούσε.Όταν επιχείρησε να τους απομακρύνει δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από ανήλικους λαθρομετανάστες, με πέτρες και ξύλα. Ο αγρότης για να αμυνθεί και να προστατεύσει την περιουσία του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο που κατείχε.

Για την επίθεση σε βάρος του αγρότη, συνελήφθησαν και τα τέσσερα ανήλικα «ασυνόδευτα»- δύο εκ των οποίων με τραύματα από σκάγια, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου. Με τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί των ανήλικων  λαθρομεταναστών – αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων- .

Ο 48άχρονος η καλλιέργειες του οποίου βρίσκονται πολύ κοντά στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, έχει κάνει χρήση κυνηγετικού όπλου κατά λαθρομεταναστανών οι οποίοι έκλεβαν και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες του και κατά το παρελθόν, πράξη για την οποία είχε αθωωθεί.

nantiareport.gr