ΧΑΜΟΣ στην ΣΑΜΟ! “Μην ξεχνάτε, εμείς μένουμε σπίτι” έλεγε ο Γ.Γ Ασύλου, όσοι οι αλλοδαποί μπουλούκια έκαναν “πάρτι”… (φωτο)

Δεκάδες αλλοδαποί στο ΑΤΜ τοπικού καταστήματος για το επίδομα των Ηνωμένων Εθνών. Αστυνομία πουθενά,.. περιορισμός μετακινήσεων και πρόστιμα εδώ δεν υπάρχουν…

Ίδια εικόνα και στα σούπερ μάρκετ στο Βαθύ της Σάμου όλο το Σαββατοκύριακο!

Εσύ, εσύ χωρίς άδεια, χωρίς Ε1, χωρίς sms, ρατσιστικό πρόστιμο 300 ευρώ και ξανά πίσω.. Και προς Θεού…ούτε εκκλησιασμός ούτε θεία κοινωνία, σωστά;

s2 s3 s5

H Αντίδραση…

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Ασύλου Μάνου Λογοθέτη, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

O Γενικός Γραμματέας Ασύλου Μάνος Λογοθέτης

«Ψυχραιμία σε όλους και μην ξεχνάτε Εμείς Μένουμε σπιτι! Όποιοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες να είστε σίγουροι ότι θα υποστούν όσα προβλέπονται από την νομοθεσία. Σταματήσαμε να δίνουμε ρευστότητα στους αιτούντες άσυλο όπως σωστά πρότειναν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι. Δίνουμε μόνο πίστωση στις κάρτες τους προκειμένου τα ποσά να ξοδεύονται στην τοπική αγορά μέσω χρεωστικής κάρτας. Περιορίσαμε αυστηρά την κυκλοφορία εκτός της αστυνομικής περιμέτρου εδώ και 20 ημέρες. Σήμερα τα πράγματα δυστυχώς ξέφυγαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη μεριμνούν και σύντομα ελπίζουμε να αποκατασταθεί η ηρεμία. Όλοι οι αιτούντες Άσυλο ειδοποιήθηκαν ότι η πίστωση τους ανακαλείται μέχρι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας. Παρακαλώ όπως όλοι διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας! Τις επόμενες μέρες θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα επιπλέον μέτρα ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί!

Τα μέτρα

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Σάμου, καθώς ανάλογες εικόνες είχαν καταγραφεί π.χ και στην Μαλακάσα και λίγες μέρες αργότερα εντοπίστηκε κρούσμα κορονοιού. Όταν μάλιστα οι περιορισμοί για τα κέντρα προσφύγων έχουν θεσμοθετηθεί από τις 23 Μαρτίου.