ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Χαμός στη Λάρισα! Οι Ρομά ζήτησαν και τα ρέστα από τον Χαρδαλιά! “Γιατί μας βάλατε σε καραντίνα;” – ΔΕΙΤΕ τα μέτρα που πάρθηκαν στον οικισμό και τις δηλώσεις! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, για να δουν από κοντά τη διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissa Net, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».
Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.
Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, και πλέον η περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα επιτηρείται από ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

https://www.youtube.com/watch?v=ibedSH8gUN8&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=46-cwQH3TWA&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=qM7iHtqRqnk&feature=emb_title

Προηγούμενη ενημέρωση:

Στη Λάρισα βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.

Έφτασαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής προκειμένου να γίνει σύσκεψη για την δύσκολη  κατάσταση που δημιουργήθηκε στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Θα συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμη ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Aστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής στο ΓΝΛ κ. Απόστολος Κομνός, ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, κ. Βασίλης Πάντζος

Ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Τσιόδρα, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, θα έχουν διαδοχικές συσκέψεις στη Λάρισα,ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

(Νεότερη ενημέρωση)

Εξερχόμενος από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα.

Τόνισε επίσης ότι θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς.

Ο κ. Τσόδρας προτίμησε να μην προβεί σε δηλώσεις.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα κατευθύνεται αυτή την στιγμή προς την Νέα Σμύρνη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά και του Απ. Καλογιάννη:

Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο) Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο)

Έφτασαν στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας - Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Περιφέρεια (φωτο)

πηγή: onlarissa.gr