Χανιά: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός για τον φόνο της συντρόφου του – Ζήτησε συγγνώμη

Δήλωσε πως δεν θυμάται τίποτα γιατί είχε καταναλώσει αλκοόλ – Εναντίον του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία

Προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων, κρίθηκε ο 47χρονος Νορβηγός που κατηγορείται ότι σκότωσε, με τη χρήση μαχαιριού, την 54χρονη Ελληνίδα σύντροφό του μέσα στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι, στην περιοχή των Μεσκλών στα Χανιά της Κρήτης.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του παραδέχτηκε την πράξη που του αποδίδεται, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν θυμάται τι συνέβη καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, ενώ όπως μεταδίδει το zapranews.gr, ο Νορβηγός στην απολογία του παραδέχθηκε τη δολοφονία, υποστήριξε όμως ότι δεν θυμάται πώς έγινε το περιστατικό, καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Η 54χρονη γυναίκα είχε εντοπιστεί νεκρή με τραύματα στον λαιμό, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 17 Ιανουαρίου, ενώ ο εντοπισμός και η σύλληψη του 47χρονου, ο οποίος αναζητείτο ως βασικός ύποπτος από την αστυνομία, έγιναν το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, στην περιοχή Λινοπεράματα Ηρακλείου.

Εναντίον του 47χρονου είχε ασκηθεί, από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου ενώπιον της ανακρίτριας ανέλαβε δικηγόρος των Χανίων που ορίστηκε από τις Αρχές, ενώ κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο ο 47χρονος αποδοκιμάστηκε από συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Φωτογραφία: cretalive.gr