Χαρδαλιάς: Ας μην προκαλούμε την τύχη μας, αν πάτε στα χωριά θα κολλήσετε κι’ άλλους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συζήτηση για το αν θα πάμε στα χωριά το Πάσχα είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη  τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία αψηφώντας τους περιορισμούς, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.  Όπως είπε η σχετική συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη και σημείωσε ότι  δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας καθώς με την μετακίνηση στα χωριά θα νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας. «Στα μητροπολιτιικά κέντρα υπάρχουν μεγάλα επιδημιολογικά φορτία. Αυτό ισχύει και για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» παρατήρησε.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί άρσης των περιορισμών εάν συνεχιστεί η καλή εικόνα διασποράς της χώρας μας, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως «δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό. Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου  θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε» σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε εκόμα ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα 6645 συμπολίτες μας που έχουν επιστρέψει από εξωτερικό  και άλλοι 1059 στενές επαφές κρουσμάτων.