Χαρδαλιάς: Τα μέτρα θα αρθούν σταδιακά Μάιο και Ιούνιο και θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα!

Τα μέτρα θα αρθούν σταδιακά Μάιο και Ιούνιο και θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου και ότι θα υπάρχει σταδιακή επιστροφή στην  κανονικότητα, με μέτρα που θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες.

«Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης, θα συνεχίσουμε να έχουμε νεα κρούσματα, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε, έχουμε δρόμο μπροστά μας», είπε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την παράταση της καραντίνας σε περιοχές του οικισμού Νέας Σμύρνης Λάρισας έως τις 30 Απριλίου για προληπτικούς λόγους.

Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους καθώς τα επαναληπτικά δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά. Επίσης ανακοίνωσε την άρση απαγόρευσης λειτουργίας λαϊκών αγορών σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε ότι αφορά την ιδιωτική δομή ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε με έμφαση ότι οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και σημείωσε με έμφαση: Καλούμε όλους όσοι εργάζονται σε τέτοιες δομές να πάρουν κάθε μέτρο για την προστασία των πολιτών.