Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός! Το μέτρο αφορά ολόκληρη την Ελλάδα!

Το μέτρο για την μάσκα αφορά ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο τις επιβαρυμένες ΄περιοχές είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Κλειστά 20 σχολεία και 129 σχολικά τμήματα μετά από κρούσματα – Δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών ανέφερε

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας επανέλαβε σήμερα ότι από την έναρξη της πανδημίας η μοναδική προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Από χθες μπήκε σε εφαρμογής ο χάρτης και ο κάθε πολίτης γνωρίζει ποια μέτρα ισχύουν για την περιοχή του είπε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Το μέτρο για την μάσκα αφορά ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο τις επιβαρυμένες περιοχές σημείωσε επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επανέλαβε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τα όρια για τις συναθροίσεις και τα όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και την εστίαση.

ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι έιναι κλειστά 20 σχολεία και 129 σχολικές μονάδες μετά από κρούσματα και πρόσθεσε ότι από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών.

ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημνείωσε επίσης ότι η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων δεν βοηθά καθώς προέχει η τήρηση των μέτρων που ήδη  ισχύουν.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία από τα κρούσματα και τους ελέγχους ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχουν γίνει μέχρι τώρα 421.006  έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 14.157 παραβάσεις.