Χαστούκι διαιτητών σε Ολυμπιακό: Τέλος η αποχή, σέντρα το Σαββατοκύριακο!

Η ψηφοφορία των διαιτητών εξελίχθηκε σε διασυρμό του Ολυμπιακού που έκανε τα πάντα για την αναβολή. Πήραν πίσω την αποχή, αρχίζει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο!
Το ποδόσφαιρο νίκησε, το bullying, οι μηνύσεις και οι θλιβερές πρακτικές του άλλοτε παντοδύναμου στο παρασκήνιο Ολυμπιακού, συνετρίβησαν.

Οι διαιτητές ψήφισαν και το πρωτάθλημα ξεκινάει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, παρά την απέλπιδα προσπάθεια των δευτεραθλητών Ελλάδος να αναβάλλουν την αγωνιστική για να καθυστερήσουν χρονικά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις με την Άρσεναλ (στις 23/2 είναι το ντέρμπι της Τούμπας, στις 20 και τις 27 οι αγώνες με την αγγλική ομάδα για το Europa League) αλλά κυρίως για να προκαλέσουν μπάχαλο στο πρωτάθλημα.

Έτσι, το διήμερο 4-5/1 θα διεξαχθεί κανονικά η 17η αγωνιστική που περιλαμβάνει το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 5/1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κεκλεισμένων των θυρών αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα εκτίσουν την δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας από τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και το ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ.

Διπλό άδειασμα του Ολυμπιακού

Η ήττα του Ολυμπιακού στην απόφαση των διαιτητών να μην κάνουν τελικά, αποχή ήταν (και) συνέπεια του αδειάσματος της Σούπερ Λιγκ στην ομάδα του Πειραιά και μάλιστα, δύο φορές:

Η πρώτη ήταν με την ανακοίνωση μετά το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού τη Δευτέρα (30/12) όπου οι 12 στις 14 ΠΑΕ ζήτησαν να γίνει κανονικά η 17η αγωνιστική καταδικάζοντας τις πρακτικές του Ολυμπιακού, τις μηνύσεις δηλαδή και τις δυσφημιστικές δηλώσεις, για τις οποίες ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς έχει τιμωρηθεί ήδη δύο φορές με πρόστιμο, συνολικά 40.000 ευρώ.

Το δεύτερο άδειασμα ήταν τα όσα ειπώθηκαν από την αντιπροσωπεία της Λίγκας (Λυσάνδρου, Μποροβήλος, Πουρσανίδης) στη συνάντηση με τους διαιτητές. Εκεί το μήνυμα που εστάλη στους διαιτητές ήταν ξεκάθαρο: Οι 12 ΠΑΕ, στηρίζουν τους ρέφερι, δεν θα καταθέσουν μηνύσεις και οι «ερυθρόλευκοι» κυρίως (και η ΑΕΛ) είναι μόνοι τους σε αυτό τον… πόλεμο που έχουν κηρύξει.

Όπως μάλιστα, αναφέρεται στην δεύτερη επιστολή που εστάλη στους διαιτητές το πρωί της Τετάρτης (1/1) οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ «δήλωσαν ότι θα κάνουν συνάντηση με τον κ. Σιμιτζόγλου για το θέμα των μηνύσεων». Οι «12» δηλαδή, θα απευθυνθούν στον αθλητικό και ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για τις μηνύσεις – μηνυτήριες αναφορές του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ σε μία προσπάθεια να «θωρακίσουν τους διαιτητές», όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

Ορίζει διαιτητές η ΚΕΔ, το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Την Πέμπτη 2/1 λοιπόν, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα ορίσει τους ρέφερι της 17ης αγωνιστικής η οποία περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Σάββατο 4/1:

ΟΦΗ – Βόλος (17.15), Άρης – ΠΑΟΚ (19.30), Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (20.30).

Κυριακή 5/1:

ΑΕΚ – Παναιτωλικός (15.00), Ξάνθη – ΑΕΛ (17.15), Πανιώνιος – Λαμία (17.15), Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19.30).