Χρήστος Παππάς: Πως χάθηκε από το ραντάρ της ΕΛ.ΑΣ. – Πότε τον είδαν τελευταία φορά!

Αποφασισμένος να κρατήσει σκληρή στάση, άγνωστο μέχρι πότε, ο Χρήστος Παππάς. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κατάφερε να εξαφανιστεί κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. και ενώ το σπίτι του παρακολουθούνταν επί 24 ώρες το 24ωρο.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο Χρήστος Παππάς φρόντισε να διαψεύσει την εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου που πρότεινε αναστολή ποινής για τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του γιατί… δεν παραβίαζαν τους όρους τους αλλά και την αστυνομία, που υποτίθεται πως τον παρακολουθούσε επί 24ωρου, πως είχε σχέδιο για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν είναι μόνο η εισαγγελέας που έρχεται σε… δύσκολη θέση με την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά, του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής που όπως και το 2013 δεν ακολουθεί το δρόμο των υπολοίπων. Πολύ περισσότερο έρχεται σε δεινή θέση τη αστυνομία και οι επιτελείς της, εκείνοι που είχαν σχεδιάσει την παρακολούθηση και το πως θα γίνουν οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

Γιατί ο Χρήστος Παππάς παρακολουθούνταν. Το σπίτι του στου Παπάγου ήταν υπό «διακριτική παρακολούθηση» επί 24 ώρες το 24ωρο. Όμως όταν τον είδαν τελευταία φορά και μετά δεν τον ξανάδαν οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, δεν αναρωτήθηκαν που θα μπορούσε να είναι.

Την 1η Οκτωβρίου, όπως επέβαλαν οι όροι της αποφυλάκισής του, ο Χρήστος Παππάς είχε εμφανιστεί κανονικά στο αστυνομικό τμήμα.

Η τελευταία φορά που τον είδαν οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν… διακριτικά, ήταν τρεις μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. Ήταν 7 Οκτωβρίου όταν βγήκε η απόφαση και άρα 10 του μήνα όταν ο Χρήστος Παππάς βγήκε από το σπίτι του, κάπου πήγε και επέστρεψε.

Άρα από τις 10 Οκτωβρίου δεν τον είχε δει κανείς. Κανείς δεν αναρωτήθηκε που είναι ο πιο σκληρός από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Επί 13 μέρες κανείς από τους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν δεν διερωτήθηκε, δεν τον έψαξε.

Υπό επιτήρηση ήταν και ένα σπίτι του στα δυτικά προάστια της Αττικής κι άλλα δυο στα Γιάννενα. Σε κανένα δεν είναι. Από την αστυνομία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και να έχει φύγει από την Ελλάδα.

Με τα περισσότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής να έχουν παραδοθεί, ο Χρήστος Παππάς είναι ο μοναδικός που παραμένει ασύλληπτος. Είχε γίνει κάτι ανάλογο και το 2013, όταν συνελήφθη η Χρυσή Αυγή. Και τότε ο Χρήστος Παππάς διέφυγε της σύλληψης επί ένα 24ωρο και τελικά πήγε με… ταξί στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί!

Ο Χρήστος Παππάς δεν πρόκειται να παραδοθεί 
Αυτό υποστήριξε, επί της ουσίας, ο δικηγόρος του μιλώντας σήμερα (23.10.2020) τόσο στον ΣΚΑΙ όσο και στην ΕΡΤ1. Και όταν ρωτήθηκε, ο Περικλής Σταυριανάκης δεν απάντησε αν ο Χρήστος Παππάς παραμένει στην Ελλάδα όχι. Είπε μόνο ότι δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.

Δεν έκρυψε ότι γνώριζε εδώ και καιρό πως ο πελάτης του πιστεύει πως είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου. «Μεγαλύτερη ποινή από το να εκτίσεις 5 χρόνια και μετά να ακυρωθούν δεν υπάρχει από αυτό», είπε.

Μιλώντας, εξάλλου, στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φράση, να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Αναφέρθηκε επίσης στο σκεπτικό του πελάτη του: «Είναι σωστό και αζήμιο για μένα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να έχω εκτίσει ποινή για το χρόνο της οποίας δεν μπορεί να μου τον δώσει κανείς πίσω αν αθωωθώ ή μειωθεί η ποινή μου».

Ο Π. Σταυριανάκης σημείωσε ότι «η απόφαση του Χρήστου Παππά μπορεί τώρα να μην ακούγεται σωστή, αλλά δεν θα υποστεί και τίποτα χειρότερο από το να εκτίσει μια ποινή που στο τέλος δεν χρειάζεται να την εκτίσει».

Ερωτηθείς εάν ο Χρήστος Παππάς είχε αποφασίσει από πριν να μην παρουσιαστεί, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι το είχε συζητήσει, ενώ δήλωσε ότι θα προσέλθει ο Χρήστος Παππάς όταν βγει τελεσίδικη απόφαση.

newsit.gr