Χρυσοχοΐδης: «Σφραγίζουμε ολόκληρες περιοχές, Χριστούγεννα με την αστυνομία στον δρόμο»

Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό προανήγγειλε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε ολόκληρες περιοχές».
Στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε τη Δευτέρα (21/12) ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε με έντονο και αυστηρό ύφος, ότι η αστυνομία θα είναι στους δρόμους την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα προανήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα.

Απαντώντας στον ντόρο, ο οποίος δημιουργήθηκε έπειτα από την δήλωση που είχε κάνει για την Ελευσίνα, ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε και σπίτια» ο ίδιο σημείωσε πως «σφραγίζουμε ολόκληρες περιοχές», κάνοντας με τον τρόπο αυτό λόγο για λήψη πολύ αυστηρών μέτρων.

Αναφερόμενος στο αν θα ακολοηθήσουν κι άλλες περιοχές, έπειτα από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο ο ίδιος είπε: «Πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές. Παρακολουθούμε κι άλλες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή».

Παράλληλα ο υπουργός είπε ότι «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το Λεκανοπέδιο με κορωνοϊό», εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη μεγάλη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Σ΄ότι έχει να κάνει με την διασπορά του κορωνοϊού στα ρεβεγιόν, αλλά και για τον αριθμό των εννιά ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, ο ίδιος τόνισε πως αν δεν τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο».

Για τον λόγο αυτό είπε ότι: «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις. Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του ανέφερε πως: «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν». Τέλος αρακτήρισε καταστροφή τις εικόνες συνωστισμού όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, τις οποίες είπε ότι της είδε αλλά και ότι ειδοποίησε τόσο τον αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και τον Δήμαρχο.