“Ψεκασμένος” και ο Μακρόν; “Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό το εμβόλιο – Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε”

Μήπως είναι και ο Πρόεδρος της Γαλλίας ψεκασμένος;

Καταπέλτης οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer σε όσους συκοφαντούσαν τους επιφυλακτικούς σαν “ψεκασμένους”.

Τα ελληνικά συστημικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο τρομοκρατίας ενάντια στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά διλήμματα που αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην καθημερινότητά τους σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν.

Οι δηλώσεις Μακρόν έρχονται να καταρρίψουν τα σαθρά επιχειρήματα και την προπαγάνδα που διενεργεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υποχρεωτική φύση του εμβολιασμού.

“Δεν γνωρίζουμε τα πάντα για αυτό το εμβόλιο, καθώς δεν γνωρίζουμε τα πάντα για αυτόν τον ιό”, δήλωσε ο Εμμανουήλ Μακρόν στις εγκαταστάσεις των διαδικτυακών μέσων Brut.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού για την καταπολέμηση του Covid-19 στη Γαλλία, ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν υπέρ της υποχρεωτικής φύσης του εμβολιασμού και υποσχέθηκε διαφάνεια από την κυβέρνηση σχετικά με αυτήν τη θεραπεία.

“Οι υγειονομικές αρχές, όταν εγκρίνουν ένα εμβόλιο, εξετάζουν την αποτελεσματικότητα και την τοξικότητα”, πρόσθεσε ο Emmanuel Macron. Εκεί, λένε ότι είναι περισσότερο από 50% αποτελεσματικό και ότι η τοξικότητα δεν αποτελεί πρόβλημα. Αλλά δεν ανταποκρινόμαστε στη δυσπιστία με υποχρέωση. “

Ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν πολλές φάσεις εμβολιασμού, η πρώτη στόχευση ως προτεραιότητα των ανθρώπων που είναι πιο ευάλωτα στον ιό. “Η εκστρατεία εμβολιασμού για ολόκληρο τον πληθυσμό θα έρθει αργότερα”, κατέληξε.

Αναλυτικά:

Ερώτηση δημοσιγράφου:

“Δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά οι πρώην Αμερικανοί πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα, Τζώρτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιαστούν μπροστά στις κάμερες. Εσείς είστε έτοιμος να εμβολιαστείτε μπροστά στην κάμερα για να πείσετε τους Γάλλους;”

Απάντηση Μακρόν

“Θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή που θα ανταποκρίνεται στη στρατηγική μας. Δεν θα κάνω το αντίθετο από αυτό που συνιστώ στον πληθυσμό μας. Δεν έχουμε την ίδια στρατηγική εμβολιασμού με εκείνους και σήμερα όπως σας έλεγα δεν λέμε στους ανθρώπους «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» με όλη μας τη δύναμη και για όλο τον πληθυσμό, έχουμε τη στρατηγική μας. Τον ιό δεν τον γνωρίζαμε. Ήταν ένας ιός που ήταν θανατηφόρος για τους πιο ηλικιωμένους αλλά πλήττει με πολύ σοβαρή μορφή όλες τις ηλικίες και προσπαθούμε να καταλάβουμε από που προέρχεται. Σήμερα το πρωί εξετάζουν αν υπάρχουν γενετικές εξηγήσεις”

Ερωτηθείς γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, είπε:

“Εγώ είμαι πολύ προσεχτικός πάνω στο θέμα, δεν είμαι επιστήμονας, ούτε γιατρός. Καταφθάνουν εμβόλια και δεν είναι μόνο ένα. Τώρα καταφθάνει ένα εμβόλιο με τον αγγελιαφόρο RNA είναι πρωτοποριακό, κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με αυτή την τεχνολογία και πρώτον θα πρέπει να εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές και πιο ειδικά από τις ευρωπαϊκές αρχές και στη συνέχεια έχουμε μια στρατηγική από την ανώτατη αρχή υγείας και θα ξεκινήσουμε από τους πιο ηλικιωμένους”

“Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό το εμβόλιο, γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό. Σε κάθε φάση θα λέμε ότι γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα”,υπογράμμισε.

“Πιστεύω πολύ πιο πολύ στα συμπεράσματα μέσω της διαφάνειας απ’ ότι στην υποχρέωση. Για τα εμβόλια που συνηθίζουμε να κάνουμε στα παιδιά αποφασίσαμε να τα κάνουμε υποχρεωτικά στην αρχή της θητείας. Ήταν μια πολύ μεγάλη δημοκρατική συζήτηση στη χώρα μας και ήταν για εμβόλια που τα γνωρίζαμε απέξω (πάρα πολύ καλά) είχαμε εμπειρία δεκαετιών. Πιστεύω πως είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε υποχρεωτικό το εμβόλιο …εμβόλια που δεν γνωρίζουμε για μια παθολογία που είναι καινούργια” υπογράμμισε.

Τέλος, o Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι τα εμβόλια του Απριλίου δεν θα είναι όπως αυτά του Ιανουαρίου. Υπάρχουν εμβόλια που θα καταφθάσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι και θα έχουν παρασκευαστεί με διαφορετικές τεχνικές, κατέληξε.