14 αστυνομικοί σε καραντίνα: Τους έθεσε εκτός μάχης Αλβανός με… φτυσίματα – Τι θα συμβεί αν υπάρξουν κι άλλοι;

Πολύ δύσκολα θα εφαρμοστεί η απαγόρευση κυλοφορίας όπως αποδεικνύει η επεισοδιακή σύλληψη ενός νεαρού έγινε στην περιοχή της Βούλας, το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 23:00…

Ο 26χρονος προκαλούσε φθορές σε αυτοκίνητα και στο σημείο έφτασε ομάδα της ΔΙΑΣ. Ο νεαρός άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς και να τους φτύνει.

Τελικά συνελήφθη, μεταφέρθηκε στο ΑΤ Βάρης, όπου άρχισε να φτύνει και εκεί τους αστυνομικούς.

Ο 26χρονος ο οποίος είναι Αλβανός με ελληνική υπηκοότητα δήλωσε ότι έχει έρθει από τη Βρετανία, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.

Το αποτέλεσμα είναι 14 αστυνομικοί να μπουν σε καραντίνα μέχρι να εξεταστεί αν ο δράστης έχει έρθει όντως από το Λονδίνο και έχει νοσήσει από κορωνοϊό.

Ο 26χρονος έχει μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

‘Οπως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί από τους γιατρούς του Δρομοκαΐτειου, ο νεαρός Αλβανός βρέθηκε εμπύρετος με 38 πυρετό, γεγονός που τον καθιστά ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Όμως εδώ τίθενται πολύ σοβαρά θέματα. Το παράδειγμα του νεαρού μπορούν να το ακολουθήσουν πολλοί άλλοι. Είτε διαπράττουν εν γνώση τους ποινικά αδικήματα και ξέρουν ότι έτσι απλά θα μπορέσουν να ξεφύγουν, είτε διότι θα «λαλήσουν» από την «κλεισούρα» και δεν θα είναι σε θέση να ελέγξουν τους εαυτούς τους.

Εν ολίγοις πολύ εύκολα με απλό τρόπο μπορεί να τεθεί εκτός μάχης το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομικής δύναμης. Τι σκοπέυει να κάνει η κυβέρνηση γιαυτό;

Αν ένα μόνο άτομο έθεσε εκτός μάχης 14 αστυνομικούς τι θα συμβεί αν υπάρξουν ομαδικές παρακρούσεις και εξέλθουν σαν «σμήνη» από τα σπίτια τους οι έγκλειστοι πολίτες;

Το φτύσιμο θα το σκεφτούν κι άλλοι ειδικότερα αν η λογική έχει πάει περίπατο.

pronews.gr