Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Πομπέο: Στο καλύτερο σημείο οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από την Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κύριος Πομπέο βρίσκονται στην 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην Κρήτη.

«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι επίσης που ο φίλος υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος, χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μιλάμε από την 115 πτέρυγα μάχης στην πολεμικής μας αεροπορίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη διευρυμένη συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μας μαζί όμως με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης» πρόσθεσε