Μάρτυρας στην προανακριτική για Παππά: Αν μιλήσω για White House και White Porsca κινδυνεύω

Όλες οι εξελιξεις

Ο Κυριάκος Τόμπρας είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει στην προανακριτική για το Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στο ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Κυριάκος Τόμπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να εμπλέξει κι άλλο πολιτικό πρόσωπο, κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι κι εκείνος γνώριζε τη διαδρομή των χρημάτων που κατέληξαν ως εγγυητική για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας έχει πει επίσης στην κατάθεσή του ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το κανάλι που είχε δημιουργήσει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν προηγηθεί επαφές με τον Γιώργο Κουρή αλλά και τον Φίλιππο Βρυώνη. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Τόμπρα, «ο Κουρής μου ζήτησε 48 ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: “Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να”. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε”. Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας μου λέει “μπορώ”. Όλη η αγορά τον φώναζε “κόκκινο” εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σταύρος Κελέσης, τον ρώτησε ποιοι ήταν οι White House και White Porsca, ο μάρτυρας απάντησε «αν πω ονόματα, κινδυνεύω». Όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος τον ρώτησε αν εννοεί πως κινδυνεύει με αγωγή ή η ζωή του, η απάντηση ήταν «Και με τα δύο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;».

Ερωτηθείς για τη μεταφορά χρημάτων ώστε ο Χρήστος Καλογρίτσας να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Κυριάκος Τόμπρας είπε σύμφωνα με πληροφορίες: «Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα. Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν Αγγλικά αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοικτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι «σκ@τά» και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μου είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία».

πηγη Newsit.gr