Aνεξέλεγκτη η κατάσταση στην Λέσβο: Έσχισαν την ελληνική Σημαία στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης (φωτό)

H κατάσταση στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου έχει ξεφύγει εντελώς και χτες αργά την νύχτα “άγνωστοι” επιτέθηκαν με μαύρες μπογιές στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης σχίζοντας την ελληνική Σημαία.

Στόχος ήταν το πανό της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πού παρέμεινε αναρτημένο στην πρόσοψη του θεάτρου από την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Οι “άγνωστοι” έφτασαν στο σημείο να σκίσουν και την ελληνική Σημαία… Η αστυνομία ερευνά την επίθεση μέσω καμερών όπως αναφέρει το lesvospost.gr


Αξίζει να σημειωθεί ότι προχτές κατά την πορεία αντιεξουσιαστών κατέβηκε το πανό της παράταξης κοινότητας Μυτιλήνης Ελεύθεροι Πολίτες το οποίο είχε αναρτηθεί κι αυτό για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Παναγιώτης Τσακυρη έκανε το ακόλουθο σχόλιο σε κοινωνικό δίκτυο:«Διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση, μετά από τόσο αίμα που χύθηκε  για να μαλακώσει το χώμα που πατάμε, το ευχαριστώ κάποιων είναι να σκίσουν τη σημαία και να αμαυρώσουν το πιο υγιές κομμάτι του τόπου  , το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.Τι σας έφταιξε μωρέ;

 Σημεία των καιρών , σημάδια μιας Ελλάδας που παρακμάζει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΛΕΣΒΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και ΤΙΜΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ  ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ  ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ όσο και να χτυπιέστε. Διότι ο λαός λέει πως ο,τι κάνεις στο γονιό σου θα το βρεις απ τα παιδιά σου..ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ  ΑΥΤΟΥΣ..

 Η σημερινή κίνηση έχει ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που χλεύαζαν τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού,  όταν έβαλε την πρώτη μέρα  των καθηκόντων του μία καινούρια μεγάλη ελληνική σημαία  στο σύμβολο του πολιτισμού της Μυτιλήνης…. Η σιωπή τους τώρα, δηλώνει την ενοχή τους.

Επειδή ό, τι πράττω και θα πράττω θα το κάνω  στο όνομα αυτού του συμβόλου μέχρι να παραδώσω την ψυχή μου,  θα τοποθετηθεί μία ακόμη μεγαλύτερη για να πάρετε μια γεύση για το  τί άλλο σας περιμένει ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ.
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Παναγιώτης  Δημητρίου Τσακύρης.»

Το πιθανότερο είναι πως πίσω από την βεβήλωση του εθνικού συμβόλου κρύβονται συνδυαστικά αναρχικές ομάδες μαζί με παράνομους μετανάστες και με την περίεργη διασύνδεση όλων αυτών με τις ΜΚΟ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης δήλωσε σχετικά με τον ρόλο των ΜΚΟ στα νησιά ότι υποδαυλίζουν ταραχές.

«Συγκεκριμένες, λίγες ΜΚΟ οι οποίες συνέβαλαν στην αντίδραση που υπήρξε από τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια».

Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση πέρασε νομοθεσία που δημιουργεί το νέο μητρώο προσώπων και ΜΚΟ. «Θεωρούμε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες περιπτώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες συνέβαλαν στα γεγονότα. Ένα κλίμα το οποίο υπήρχε, έντασης, δικαιολογημένο λόγω του υπερπληθυσμού, που υπάρχει, δασκαλεύτηκε να δημιουργήσει αυτά τα επεισόδια. Έχει ηρεμήσει πλέον η κατάσταση στη Μόρια, ευελπιστώ ότι αυτό το κεφάλαιο της έντασης τουλάχιστον προσωρινά έχει αντιμετωπιστεί».